måndag 6 september 2010

Välkommen att ta avsked av Thomasine


Hoburgen 2009, foto Miriam Jacobsson

Vår älskade Thomasines begravning äger rum i Djursholms kapell torsdagen den 16 september 2010 klockan 14.00. Kapellet ligger nära Djursholms centrum - ca 3 minuters promenad från station Djursholms torg med buss 606 som ansluter från T-stationerna Danderyds sjukhus och Mörby centrum. Man kan också ta Roslagsbanan mot Näsby Park och gå av vid Vendevägen och sedan gå 20 minuter eller ta buss 606 den sista biten. Efter akten inbjuder mamma och pappa till mottagning i vårt föräldrahem på Agnevägen 5, vilket är knappt 10 minuters promenad från kapellet. Föranmälan görs till Frid begravning tel 08-663 40 30 eller e-post osa@fridbegravning.se

Känn er varmt välkomna att vara med och ta avsked av Thomasine.

16 kommentarer:

 1. Jag bor i USA och vill gärna göra något. Finns det någon pancreascancer förening eller någon yogaförening eller något dylikt som Thomasines familj tror hon hade uppskattat om man skänkt pengar till?
  Eva

  SvaraRadera
 2. Jag bor inte så långt bort som Eva, men skulle också vilja visa mit deltagande på något vis. Varma tankar och ljus till er!

  SvaraRadera
 3. Hur startar man en fond? Thomasine's fond, pengar kan då skänkas till denna och min önskan är att hennes blogg blir en bok. Den måste bevaras och kunna läsas av många.

  SvaraRadera
 4. Kramar till er alla!

  SvaraRadera
 5. Tack för att ni så generöst bjuder in oss alla. Jag önskar att jag hade möjlighet att vara med & ta ett sista farväl av min fina, fina vän som lever kvar så strålande, klok och vacker i mig genom härliga minnen av stunder och upplevelser vi delat.
  Jag är oändligt glad & tacksam att jag haft förmånen att få vara hennes vän och dela en tid av vårt gemensamma liv här på jorden.
  Idag går mina tankar till er, Thomasins familj, hennes nära och kära och jag sänder ljus & kärlek till er.

  Den 16 September klockan 14.00 är jag med er i tanke & hjärta!

  SvaraRadera
 6. Tänkt att varje dag går jag in här, minst en gång. Jag vet inte vad jag tror ska ha hänt sedan sist.

  Det är så sorg är. Lite förväntansfullt påbörjar man den vanliga handlingen som brukar resultera i ett möte, men det uteblir. Och vaknar man och inser att just det mötet aldrig kommer ske igen.

  Det är en tröst att jag tror (känner att jag innerst inne vet) att Thomasine har det bra, att hon var färdig i det här livet och att nu är det vi som sörjer - inte hon.

  Men jag saknar henne så.

  SvaraRadera
 7. liksom Anna går jag in här varje dag. även på din fb sida. o så blir det bekräftat igen. du är ju inte här längre. men ändå litegrann. på ett annat sätt. på nåt sätt finns du kvar här. o det är väl bättre än inte alls.
  fast du finns ju kvar inom oss förstås. för alltid.
  jag saknar dig. det är tomt.

  SvaraRadera
 8. Det regnar.

  Himlen gråter.

  /Miriam

  SvaraRadera
 9. Thomasine

  Jag kommer att vara där i tanken och du är så levande i min vardag trots att vi aldrig möts. Du får mig på rätt perspektiv när jag gnäller över oväsentligheter. Jag hoppas så innerligt att du har det fint där du är.

  Kram Lotta

  SvaraRadera
 10. Jag kände inte Thomasine, mer än genom bloggen. Men jag vet hur det är att förlora någon nära i denna hemska sjukdom som cancer är.
  Kram på er alla!

  SvaraRadera
 11. Jag har också varit här flera gånger, utan att riktigt veta vad jag skall skriva... Till er i familjen vill jag sända kärlek, ljus och tankar. Till Thomasine vill jag citera Krishna när han talar med Arjuna om döden i Bhagavad Gita, sloka 20, The Yoga of Wisdom
  "It is not born and it does not die. Unborn, eternal and ancient, the Self is not killed when the body is killed."
  Jag hoppas och tror att du har det bra där du är Thomasine. All kärlek till dig för det du är och för det du gav.
  OM shanti, shanti, shanti

  SvaraRadera
 12. det gör ont saknaden stor och känslan av att vi mist någon unik. Det var många som mindes dig idag Thomasine och vi var många som trängdes i kyrkan för att ta ett sista farväl. Det var starkt, oändligt vackert och generöst precis som du.
  I våra hjärtan för alltid
  camilla r-l

  SvaraRadera
 13. Hoppas att ni stod Thomasine nära har fått ta ett fint avsked av henne. Varma tankar till er alla./Magdalena

  SvaraRadera
 14. Tack för att vi fick vara med och ta avsked i kapellet igår! Så mycket kärlek, vackert och berörande, även himlen grät, och vilket fantastiskt tal, Lisen, från er systrar! Varma tankar till hela familjen.
  Jarinja

  SvaraRadera
 15. Jag så idag SvD er vackra kärleksfulla ord om Thomasine. Blev så ledsen över att förstå att hon inte lever längre, kunde inte förstå att det var sant. Jag träffade Thomasine på asthangayogashala på Gotlandsgatan för flera år sedan. Kände inte henne mer än att vi hälsade och småpratade några gånger. Hon var verkligen en underbar person som gav så mycket genom hela sin närvaro. Så öppen och kärleksfull och hängiven. Precis som det stod i minnestexten i Svd, så såg hon verkligen alla, ni vet så som man bara känner när man möter en människa att hon finns där intresserad och öppen och inte rädd (därmed inget behov av att döma andra). Det var precis så jag kände när jag mötte henne på shalan.

  Tack för allt du har delat på den här bloggen Thomasine har delat och fortfarande delar med dig av. Så modig och levande! Det är en sån inspiration att läsa allt du delar med dig av. Och en djup inspiration till att verkligen leva och inte vänta.
  Innerliga varma hälsningar tll dig Thomasine och till er Thomasines underbara familj //Anna

  SvaraRadera
 16. Hej Thomasines systrar och föräldrar!

  Jag är en av de som "lärde känna" Thomasine via bloggen. Aldrig hade jag väl kunnat tro att en blogg skulle få mig att känna så mycket smärta och kärlek som Socalito har gjort. Det är smått fantastiskt.

  Även om vi inte var vänner i verkligheten så släppte hon in mig i en del av sitt hjärta med sina ord. Vilken fantastisk gåva!! Jag har lärt mig så mycket av det hon formulerade under sina sista 8 månader och kan ärligt säga att jag under resten av mitt liv kommer att bära med mig er syster och dotter i minnet- nära.

  Thomasine har haft stor betydelse för mig.

  Jag sänder er kärlek och ett innerligt tack för att ni låtit oss delta.
  Jag kommer att sakna henne.

  Vanessa

  SvaraRadera