söndag 22 augusti 2010

Anna Eva Thomasine Hindmarsh

Thomasine, Creperiet i Hablingbo, Juli 2010

Thomasine, vår älskade syster, har somnat in i går kväll den 21 augusti kl 22.35 på Stockholms Sjukhem. Tomheten är obeskrivlig.

Vi tre systrar var hos henne vid sängen när hon drog sitt sista andetag. Thomasine var lugn och stämningen var fridfull. Under fredagen och lördagen vakade vi och mamma och pappa. Övriga familjen inklusive hennes extradotter kom och gick. Hon hann också med att få besök av många av sina kära vänner. Vi vet också att hon bars i tanken av alla anhöriga, vänner, bloggläsare och alla som bryr sig om henne. Vi tror också att hennes andliga guider fanns med henne. Runt henne fanns oändligt mycket kärlek. Även om hon sov stora delar av tiden fick vi ynnesten att möta hennes blick och se hennes vackra leende flera gånger. Vi kunde säga hur mycket vi älskar henne.

Thomasine gav aldrig upp. Hon kämpade in i det sista mot sin fruktansvärda sjukdom. För två veckor sedan i dag hade Thomasine avslutning på sommaryogan på Gotland. De som träffade henne där såg en leende, aktiv, om än lite andfådd, yogalärare. Hon var efter flera jobbiga tappningar av vätska omkring lungorna ändå öppen för den senaste möjligheten till behandling som pappa lyckats leta upp. Han fick så sent som förra veckan i princip klartecken på att hon skulle få ett experimentellt preparat, som till skillnad från Gemzar, visat sig bita på just hennes typ av cancerceller. Någon biopsi för vävnadsodling gjordes aldrig på hennes tumör. Inte förrän pappa på eget initiativ tog prov på den vätska som fanns i lungorna fick man möjlighet att undersöka vilka preparat som har effekt på hennes cancer.

Det sista röntgenbeskedet som hon fick i onsdags var så negativt att vi alla var tvungna att inse att det inte fanns någon räddning. Någonstans efter det upplevde vi att Thomasine inte orkade längre.

Thomasine har under dessa åtta månader sedan hon fick cancerbeskedet visat en otrolig styrka och kämparglöd. Vår beundran för henne känner inga gränser. Hon har varit yogalärare, tagit sig fram och tillbaka till Gotland flera gånger och öppnat upp sin sommaryoga på Solkusten, genomgått behandling i Danmark och skrivit sin underbara blogg. Vid sidan om detta har hon fortsatt att bry sig om och lyssna och ta hand om oss alla. För oss är Thomasine ett mirakel. Vi är oändligt tacksamma för att vi fick vara en del av hennes liv.

---

Nu är det söndag och vi samlas igen och har helt plötsligt ett liv framför oss utan vår älskade Thomasine. Thomasine som gav så många så mycket, som var så älskad och som kämpade så hårt och gav andra hopp.

Tack till alla er som har givit henne så mycket och tack för att ni också älskar henne. Tack också till ASIH, ni som alltid mötte henne med respekt. Tack till doktor Åke och tack till Avdelning 4 på Stockholms Sjukhem. Vi tänker också på hennes bloggvänner som vi följer.

Sophie, Cajine och Lisen

155 kommentarer:

 1. Så otroligt sorgligt att höra. Ibland är livet så obegripligt svårt och tungt. Jag hamnade på Thomasines blogg av en slump som så ofta här i livet - och stannade kvar för jag tyckte så mycket om hennes sätt att skriva och hennes sätt att se på livet.
  Mina varmaste hälsningar till er nära och kära.
  Nu ska jag tända ljus för Thomasine och tacka för att jag fick förmånen att följa med henne i hennes blogg.
  Ywonne G.

  SvaraRadera
 2. Kära systrar!
  Jag mötte Thomasine på Yogashala första gången för några år sedan och har sen haft glädjen att yoga med henne på Gotland förra året men även i år.
  Trots detta ofattbara så kommer hon att fortsätta lysa, tror jag.
  Men nu är jag väldigt ledsen.
  De varmaste tankar går till hela er fina familj som jag såg på Austrestranden i somras.
  Katarina Henryson

  SvaraRadera
 3. Jag kände inte Thomasine men förstår av sättet hon skrev på att hon var intelligent, verbal och stark.
  Vila i frid.

  SvaraRadera
 4. Åh, Vila i frid fina fina ängel!

  SvaraRadera
 5. Tusen tack för att ni orkade skriva så fort. Ni har så rätt i att bloggen var underbar och Thomasine likaså. Vilken klok kvinna, vilken varm syster! Hon har verkligen lämnat spår av sig och kommer säkert fortsätta med det på alla möjliga sätt. Återigen tack för att ni delar med er och all världens styrka till er nu !! /Helena

  SvaraRadera
 6. Tänker på Er !!
  Stor kram till hela familjen <3

  Nina Ekhagen Ahlstrand

  SvaraRadera
 7. Vila i frid vännen.

  SvaraRadera
 8. Vila i frid Thomasine, du har ett nytt äventyr framför dig nu. Tack för alla tankar du delat med dig av på bloggen,

  Kram/Sara

  SvaraRadera
 9. Jag är verkligen ledsen, hon kämpade tappert in i det sista. Styrkekramar kommer här i massor!!!
  Pernilla

  SvaraRadera
 10. Vackra fina systrar och familj. Tack för att vi andra har fått dela er fina syster, dotter, moster, extramamma mer er.
  Thomasine har berikat mitt liv med så mycket mer än yoga. Jag kommer bära med mig det resten av livet.
  Idag tänker jag på henne, men snart kommer jag tänka på hur vi ska få en sjukvård som på ett bättre sätt kan hjälpa en patient som Thomasine. Ingen patient och ingen anhörig ska behöva känna sig så övergiven av vårdapparaten.
  Nu tror jag Thomasine har det bra på sin nya plats. Det är en tröst. Allt blir bra.
  Om Shanti.

  SvaraRadera
 11. obeskrivligt. ja.
  tack finaste Thomasine för att jag fick lära känna dig o vara din vän.
  även jag tror att det är som din vän Karin skriver, att du nu är i Mysorehimlen, frisk, hel o fin. kanske mitt i en perfekt Kapotasana.
  du kommer alltid att finnas i mitt hjärta.

  SvaraRadera
 12. oh, så fruktansvärt.....jag är så ledsen för er förlust, men glad att hon var omgiven med så mycket kärlek in i det sista....vilken enastående människa hon var...//Mirjana

  SvaraRadera
 13. Det finns inga ord
  Mina tankar går till Er
  Kramar S

  SvaraRadera
 14. Vila i frid fina Thomasine. Det var så märkligt igår, jag tänkte på dig flera gånger och gick till sist in på bloggen för att titta om du skrivit något.

  SvaraRadera
 15. Vila och vandra i frid

  SvaraRadera
 16. Hon har varit en inspiration för mig, både som lärare och i de tankar hon delat med sig av. Jag kommer att fortsätta sända henne en tanke varje gång jag ställer mig på mattan.
  /Katrin

  SvaraRadera
 17. Mitt varmaste deltagande och styrkekramar.

  Annika Öman

  SvaraRadera
 18. En sådan förlust för oss alla som fått förmånen att lära känna Thomasine på den här bloggen. Tankarna går förstås särskilt till er i hennes familj och alla nära och kära som hon hade, men även till oss andra som berörts av henne och för vilka världen nu har blivit mindre fullkomlig, för att hon saknas i den.
  Tack för allt och sov gott Thomasine från Karin

  SvaraRadera
 19. Mina tankar går till Er i Thomasines familj och alla hennes många närstående vänner. Jag söker tröst i tanken på att hon mött frid.

  SvaraRadera
 20. Dansa med de andra änglarna, nu är du fri från smärtan. Kram

  SvaraRadera
 21. Jag saknar ord i denna sorgliga stund. Mina tankar går till er, Thomasines fina, fantastiska, älskade familj. Ni har också kämpat, vid hennes sida, i åtta månader och burit henne, in i det sista, med er kärlek.
  Jag önskar er ljus, hopp och kärlek på livets fortsatta väg.
  Tack Thomasine för allt du har delat med dig, och för det ljus du sprider i världen! Du är ett mirakel!
  Nu lyser ljusen för dig och du finns i våra hjärtan. Frid.
  Jarinja

  SvaraRadera
 22. Tack för att ni delar med er och berättar så fint!

  Många tankar till er i familjen.

  /Lovisa

  SvaraRadera
 23. Vila i frid vackra ängel!

  SvaraRadera
 24. Kära hela familjen - så mkt ni alla har kämpat och jag förstår att saknaden blir stor. Vilken styrka Thomasine har visat och det måste både hon själv och ni alla i familjen ha kunnat få tröst av. Tack för att ni orkade skriva så snart och många kramar till er/Camilla Victor Ragnå (Harriets gudmor)

  SvaraRadera
 25. Ja, man förstod nog hur det skulle sluta, när man läste hennes sista inlägg....hon fick ett alltför kort liv men påverkade så många och gav så mkt!
  Även om er sorg är väldigt stor just nu, så förstår jag att ni ändå är lyckliga över att ha haft henne i era liv....som dotter, syster och vän....sorgen uppvägs av den kärlek, lycka och glädje hon gav er.
  Nu önskar jag att ni får ett fortsatt lyckligt liv, med minnen av er kära Thomasine....massor med styrke och tröstekramar från en medmänniska!

  SvaraRadera
 26. Vila i frid vackra Thomasine. Tack för den inspiration du gett genom din styrka och att du visat oss alla att den enda väg som betyder något är den väg hjärtat visar oss.
  Kramar
  Cecilia

  SvaraRadera
 27. Mina tankar ar hos er systrar och Anne och Tom idag. Thomasine var en av de finaste, roligaste, smartaste, vackraste manniskor jag nagonsin kannt och jag kommer alltid bara med mig en del av henne. Hon lamnar ett stort hal efter sig, men ocksa oandligt mycket karlek och varme och ljus.
  Tack, allrakaraste Thomasine, jag hoppas du ar i din Mysore himlen nu, fylld av frid.
  Kramar till er alla.
  Hajsan.

  SvaraRadera
 28. Vila i frid du vackra människa! Du har verkligen inspirerat mig. Värme och ljus/Sandra

  SvaraRadera
 29. Jag har haft ljuset tänt för Thomasine hela kvällen. Ljuset har även varit tänt för en 23-årig kille som även han miste livet i går.
  Mina tankar går till släkt och vänner. Jag kände inte Thomasine men jag är glad att jag fick dela en del av hennes liv genom bloggen.
  Vila i frid.
  Annelie

  SvaraRadera
 30. Sov gott Thomasine ifrån det elände livet satte dig i. Sov gott i från allt det onda. Livet är bara en passage till något bättre. Vila i frid finaste Thomasine.

  SvaraRadera
 31. Fruktansvärt och sorgligt! beklagar hennes bortgång. Mina tankar är hos er.
  Kramar till er.

  SvaraRadera
 32. Jag har foljt Thomasine's blogg en liten tid, och beundrat hennes kampvilja och formaga att inte ge upp.

  Jag ar valdigt ledsen for er skull som stod henne nara - man forstod aven pa bara ett par tillfalliga genomlasningar att hon var speciell. Manga kramar och varma tankar till er, hennes familj och vanner, i den enorma forlusten. Annika

  SvaraRadera
 33. Mina varmaste tankar till er alla!

  SvaraRadera
 34. Tack Thomasine för allt din blogg givit mig. Mina tankar går till dina närmaste.

  Vila i frid Thomasine

  //Anna

  SvaraRadera
 35. Käraste fina systrar, nu är ni tre musketörer, er vackra fantastiska lillasyster är så saknad och så omtyckt. Nu ska ni ta er vidare och jag förstår att det måste vara tungt, för en kommer alltid att fattas er. Vi är många som älskar Thomasine. Och som vän var det en så värme att se hur fint ni, familjen, fanns där för henne och för varandra - hela tiden. Håll kvar i den kärleken. Thomasine pratade alltid så fint om sin familj och sina systrar, och alla hennes syskonbarn. HOn älskade ER! Glöm aldrig det. För mig var det oerhört fint att följa den familjekärleken, så ni är väl alla lite speciella!
  Er syster var en ängel på jorden. Ibland lite för bra för den här världen. Så vacker med ett leende som kunde smälta den suraste indiske försäljaren på marknaden och ett skratt som var så smittande att man blev lycklig i hela kroppen. Men framför allt hennes klokskap. När vi var i Indien, kallade jag thomasine för min privata doktor, eftersom hon bar med sig sin lilla medicinväska, med gummihandskar och allt. Thomsine var trygghet. Världen blir lite gungigare nu för oss, och för er.
  Men vill bara säga att om ni behöver hjälp med något, vad helst. Så hör av er. Massa kärlek och krama era fina föräldrar och hälsa dem att deras dotter var en gudagåva.
  Kram Karin

  SvaraRadera
 36. Vila i frid. Tack för att jag fick del av ditt liv genom denna blogg. jag har lärt mig mycket och saknar dig fasän jag aldrig har träffat dig.
  Jag vill skicka all styrka till din fina familj.
  Vänligen
  Maria

  SvaraRadera
 37. Vila i frid, du vackra ängel.
  Ljus och kärlek till Er alla som stod henne nära.
  Kram.

  SvaraRadera
 38. Även jag har följt Thomasines blogg och gillar den mycket. Vila i frid Thomasine. Mina tankar går så klart till familjen.

  Kram från Nina (fru till Johan (Ratty) som har samma skitsjukdom som Thomasine, men som hittills klarat 1 år och 2 månader).

  SvaraRadera
 39. Vila i frid du vackra ängel.Många styrke kramar till er nära o kära.

  SvaraRadera
 40. Det är måndag morgon och jag går som vanligt in och ser om Thomasine har skrivit något på bloggen. Möts av detta otroligt sorgliga besked. Tack för att ni skrev så snabbt på bloggen. Vila i frid Thomasine - Jag tänker på er alla! /kram

  SvaraRadera
 41. På lördagen gick vi på Stockholms gator och talade om Thomasine. Någon timme senare lämnade hon livet. Men hon är inte borta. Vi kommer att fortsätta tala om henne, tänka på henne och därmed vara med henne.
  Tack för allt!

  PJ

  SvaraRadera
 42. Tänker på er, Thomasines familj, och känner att ni verkar ju vara av samma kaliber som er syster - starka, varma, kärleksfulla och kloka. Ni kommer att bära minnet och ljuset av er syster/dotter på bästa sätt, även om det känns oändligt sorgligt nu.
  Sänder all styrka...
  Lotta

  SvaraRadera
 43. Livet kan tyckas vara orättvist men det finns kanske en mening med allt!

  SvaraRadera
 44. Vila i frid Thomasine.

  All värme till dina systrar,familj och vänner!

  SvaraRadera
 45. Kära fina Sophie, Cajine och Lisen!

  Tack för att vi fick komma och säga hej då till Thomasine. Det betyder så mycket för oss alla "flickor". Vad fint och lugnt det kändes, i all sorg, - så mycket kärlek och ljus.
  Det är svårt att förstå hur detta tomrum ska kunna kännas "normalt".Jag saknar henne. Det gör ont i hela mig. Min vän, min lilla Tjollan!
  Igår när jag kände mig otröstlig kom min fyraåriga Eskil fram och klappade på mig och sa:-Andas mamma,andas!
  Så brukade Thomasine säga till mig när jag var ledsen, att jag skulle andas och andas rätt!
  Alltid min tröst. Så roligt vi har haft det, hon och jag.Så roligt så länge! Hon fattas mig!
  Kärlek till er systrar och till mamma och pappa! Tack Sophie, Cajine och Lisen för era innerliga kramar på Stockholms sjukhem/ Erika

  SvaraRadera
 46. De varmaste tankar till er, och vila i frid Thomasine!

  KRAM

  SvaraRadera
 47. Vilken otrolig förlust, svår att ta in. Tänker på er underbara systrar och föräldrar och resten av er familj. Har följt Thomasines fina blogg och hon hade sådan inneboende klokhet och värme. Kram till er alla, ni finns i våra tankar
  Camilla (Fors Persson)

  SvaraRadera
 48. Jag har inga ord. Känner stor sorg.
  En kram till er systrar.
  Beklagar sorgen.
  Pia

  SvaraRadera
 49. Thomasine har gett mig mycket som alltid kommer att vara kvar hos mig. Jag är så tacksam och glad för det.

  Många tankar till er i familjen.
  Fanny

  SvaraRadera
 50. "Känner" bara Thomasine genom denna bloggen och hon verkade vara en fantastisk människa. En person som jag hade varit lycklig och stolt över att ha som vän.
  Vila i frid Thomasine.

  SvaraRadera
 51. Tårar fälls och fälls.
  Livet är ett mirakel ett sorgligt sådant och ett lyckligt sådant. Det är hemsk det är vackert, Rättvist och orättvist. Ibland finns det inte ord att ge inte ord att ta emot. Man får glädjas åt det vackra åt det som varit men också det som är och det som komma skall.
  Thomasine lever vidare i oss alla och i er alla tre. Hon har givit er en bit var tillsammans kan ni fortfarande vara fyra inom er, jag tror att hon kommer att finnas där på sitt eget sätt, på ert sätt.
  Idag är det tungt.
  KRAMAR

  SvaraRadera
 52. Vila i frid. Kommer att sakna din speciella kraft.
  All värme och styrka till din familj.

  Love

  SvaraRadera
 53. Hela familjen, alla tankar och all värme går till er.

  Thomasine berikade andras liv och gav kraft. Hon lämnar efter sig så mycket gott.

  Kattie.

  SvaraRadera
 54. Måndag morgon och jag skall kolla bloggen och möts av detta otroligt sorgliga besked, tårarna kommer samtidigt som jag tänker på allt som Thomasine gett oss alla som följt hennes väg sedan allting började. Tack för att ni underbara systrar så snabbt skrev på bloggen. Varmaste tankar till er och Ann & Tom från Viveka m. familj, Hans samt Johan m.familj,

  SvaraRadera
 55. Kära systrar, mamma, pappa, extradotter och andra! Jag hade förmånen att träffa er Thomasine förra sommaren i Burgsvik då hon lärde mig grunderna till yogan. Jag har följt hennes öde under vintern och våren och är så glad att jag fick träffa henne igen nu i sommar. Och, även om jag inte känner henne nära, är det svårt att inte bli djupt berörd av henne, hennes modiga kamp och er som så tydligt fanns i hennes närhet. Jag kan nog inte föreställa mig er sorg, men tänker mycket. Många, många varma hälsningar. Malin Serner

  SvaraRadera
 56. Mina varma tankar och kärlek till de som stod Thomasine närmast! Vila i frid, Thomasine!

  SvaraRadera
 57. Tänk att en människa man aldrig träffat kan betyda något för en. För det har hon gjort för mig som följt hennes blogg och läst allt hon skrivit. Hon har haft en enastående förmåga att visa sin styrka och sårbarhet. Jag tror att den kärleksfulla familj ni är har bidragit till att hon var en sådan person som orkar dela även när det är som tuffast. Jag skickar alla mina tankar och värme till er familj. Och till Thomasine var hon än är. Allt gott!

  SvaraRadera
 58. Thomasine har genom sina ord lyckats förmedla en värme och äkthet som gör att hon känns som en vän trots att vi aldrig träffats. Jag kommer sakna hennes kloka inlägg, men önskar förstås egentligen att hon aldrig skulle behövt börja skriva sin viktiga blogg överhuvudtaget. Nu när den finns kan jag bara tro och hoppas att hennes erfarenheter från sjukvården kan leda till att saker förändras till det bättre för de som kommer efter.
  Allt ljus till er systrar och övrig familj och vänner. Vänliga hälsningar Jessica Lundqvist

  SvaraRadera
 59. Jag hamnade här av en slump för några månader sen och fastnade för Thomasines fina språk och kämparanda. Jag beklagar verkligen att hon inte fick fortsätta sin kamp. Känner verkligen med er. kram Lena

  SvaraRadera
 60. Så tappert kämpat. Tänker på er alla systrar, mamma och pappa och familj. En tung förlust. All kärlek och värme till er nu.
  ooooooooom

  SvaraRadera
 61. kärlek och kraft till er fina systrar som Thomasine låtit oss få se här i bloggen.
  Precis som sagts tidigare verkar ni vara en sällsynt kärleksfull och stark familj.
  Jag förlorade min bror för några år sedan,sorgen över ett syskon är tung och finns alltid där,men till sist ,så har det varit för mig,kommer det ljusa att dominera,glädjen att personen har funnits,minnen man inte vill vara utan,även om några är svåra och tunga.
  "mörkret som ger glädjen djup" som Märta Tikkanen skrev så vackert.

  Och Thomasine har gett så mycket,lyst som en eld.
  All kärlek till er alla,och henne!
  Marika

  SvaraRadera
 62. Å så sorgligt att det inte gick längre. Mitt varmaste deltagande till er systrar/familj och ett stort tack för er generositet, att ni tog er tid att berätta så snart.

  SvaraRadera
 63. Vila ut nu Thomasine. Tänker på dig, din fantastiska familj och dina underbara vänner.

  SvaraRadera
 64. Vilken fruktansvärd förlust! Jag tänker på Thomasines familj, som måste vara lika underbar som Thomasine. Vilken fantastisk blogg detta har varit och är: Jag har inte cancer, jag är inte ens sjuk, och jag kände aldrig Thomasine, likväl har hennes blogg inspirerat mig och fått mig att se ljusare på livet. Vila i frid kära, kära Thomasine. Jag känner mig förtvivlad av att det skulle bli ett sånt här slut.

  SvaraRadera
 65. Vila i frid Thomasine och tack kära tre systrar för att ni skrev så fint här. Jag är tacksam för ännu en fin yoga-sommar med Thomasine på Gotland. Tack ocskå till tre systrar och familjen som har funnits där, många varma tankar till er.
  Kärlek,
  Helena

  SvaraRadera
 66. Så sorgligt och så orättvist livet är.
  Vila i frid.
  Kärlek och styrka till er som stod henne nära.
  //Helene

  SvaraRadera
 67. Åh vad detta är...sorgligt, vad ska man använda för ord när inte orden räcker..?
  Marie

  SvaraRadera
 68. Tack Thomasine för yogaklasser, värme, klokskap och din fina blogg. Tack Thomasines fina systrar för att ni publicerat denna vackra hälsning så snart inpå att Thomasine somnat in. Jag beklagar er stora sorg och förlust, det är så sorgligt att orden inte räcker till. Thomasine var en fantastisk person, hennes kärlek och strålglans finns kvar.
  /Anne S

  SvaraRadera
 69. Vackraste ängel, all kärlek till dig och din fina familj. Vilken fantastisk människa du var, vilken lycka för alla som fick lära känna dig och vilken otrolig förlust att du inte längre är här hos dem. Men du finns, i alla tända ljus, i alla minnen och i allas tankar. Tack för dina fina texter!
  Sofia

  SvaraRadera
 70. Låt drömmarna smeka dina kinder Thomasine.

  Anna

  SvaraRadera
 71. Jag är så otroligt glad över att jag fick lära känna Thomasine under sommarens yoga på Solkusten. Det är så ovanligt att en person så snabbt gör ett så djupt intryck på en som Thomasine gjorde. På den korta tid vi hann träffas hann hon lära mig så mycket, både som "yogi" och som människa.

  Jag är så ledsen att Thomasine inte längre finns ibland oss. Jorden är en fattigare plats utan henne. Mina tankar går till hennes fantastiska familj.

  Lina

  SvaraRadera
 72. Sov gott utan smärta o oro! Styrkekramar till Er som är kvar här på jorden!

  SvaraRadera
 73. Nej vad ledsen jag blir... Fina människa... Thomasine var en stor inspirationskälla för många. Vila i frid, utan smärtor och plågor.
  Cecilia

  SvaraRadera
 74. Jag beklagar er stora sorg och förlust....

  SvaraRadera
 75. Tack för att ni visar omsorg om oss som har följt denna blogg.

  Jag beklagar er sorg, och är med er i tanken.

  Saknadens avgrund som bara kärleken och omsorgen förmår att lysa upp. Thomasines närvaro är stor.

  kram, anna l

  SvaraRadera
 76. Började läsa Thomasines blogg av en slump och fortsatte för att den gav så otroligt mycket. Hennes fantastiska sätt att skriva och dela med sig har gett mig nya insikter i livet.
  Även om jag inte kände henne personligen känns det ändå lite som man lärde känna henne genom bloggen. Hon är en människa som man aldrig kommer att glömma.
  Lina

  SvaraRadera
 77. Fina Thomasine!
  Känner stor sorg över att Thomasine inte finns här fysiskt längre. Var dock i shalan i morse och hon var där, hennes energi fanns där och kommer att fortsätta att finnas runt om oss.Jag kände inte Thomasine så väl men de mötena vi hade var mkt varma och härliga-Tack!
  Ni ,fina familj som funnits med styrka och kärlek kring henne hela denna tid och nu är i stor sorg och saknad-jag skickar er mycket ljus och varma tankar.
  Vila i frid Thomasine!
  Anna Åberg

  SvaraRadera
 78. I våra hjärtan är vi alltid tillsammans!

  All kärlek och styrka till Thomasines familj.

  siv

  SvaraRadera
 79. Mina tankar går till er; Lisen, Cajine och Sophie - och era föräldrar. Jag kände aldrig Thomasine som vuxen, men minns henne som en ljuv liten flicka med ett ljust skimmer omkring sig. När jag läser kommentarerna här på bloggen, förstår jag att detta skimmer följde henne genom livet och att hon spritt värme och livsvisdom till sina medmänniskor - en vacker gåva som ni kommer att kunna bära med er resten av era liv. Att mista ett älskat syskon, som befinner sig mitt i livet, är mer smärtsamt än ord kan uttrycka - så småningom kommer ni kanske att märka att den förlamande känslan av tomhet kommer att blandas med tacksamhet över att få ha känt och älska en enastående människa. Thomasines skimrande väsen finns kvar hos alla er som hon älskade.
  Jag känner djupt med er,
  Malin Gjörup

  SvaraRadera
 80. Kärlek....

  SvaraRadera
 81. Tänker på er alla, Thomasine har blivit en vacker ängel, Dom vackraste får lämna jordelivet först.
  All styrka till oss som finns kvar.Kram

  Annette

  SvaraRadera
 82. Vila i frid vackra Thomasine. Våra tankar går till er systrar och era föräldrar, vi känner med er och beklagar denna stora sorg. Martin och Ingrid Sievert (Uddén)

  SvaraRadera
 83. Kjære Thomasine, hvil i fred!

  Så uendelig trist å lese at du er borte. Det er uforståelig. Det gjør vondt å lese. Det har vært så fantastisk å følge bloggen din her og se hvor hardt du har kjempet mot kreften. Det føles så urettferdig at du ikke skal få leve dette livet sammen med yogaen din og alle som du elsker så høyt.

  Mine tanker går til dere tre søstre og resten av familien. Så tungt det må være å miste noe som er så kjært!

  Selv traff jeg Thomasine som utvekslingsstudent i Nederland i 84-85. Lenge holdt vi kontakten per brev, men da brevene stoppet etter noen år, var jeg så glad for å ta opp igjen kontakten her på Facebook - helt til kreften kom. Thomasine var den samme som før, blid og glad og full av idéer, som jeg husket henne i Nederland.

  Kjære familie, hvis dere noen gang skulle ønske noen bilder fra Thomasines opphold i Nederland, så bare gi beskjed. Jeg har ikke så mange bilder, men dere kan få dem jeg har.

  Takk, Thomasine, for at jeg fikk bli kjent med deg. Takk for at jeg fikk følge deg i bloggen din. Takk for at du var en god venn i Nederland.

  Min dypeste medfølelse til familien.

  Siri Tjessem Fjælberg, Norge
  cybersiri@hotmail.com

  SvaraRadera
 84. Jag har saknat dig de sista veckorna och undrat hur du har mått och nu förstår jag .Thomasine du har varit en inspiration för mig! Jag vill också leva så fullt och starkt som du gjorde!! Tack för att jag har fått läsa dina ord och kramar till dina anhöriga som måste klara sig utan dig nu!

  /Anette

  SvaraRadera
 85. Jag hittade till Thomasines blogg i december kort efter jag själv blivit sjuk i bröstcancer. Hon fick mig att stanna kvar med sitt fantastiska sätt att skriva och delge oss tankar, funderingar och viktiga saker. Sedan dess har jag läst varje inlägg Thomasine skrev och kommit att längta efter hennes ord. Igår kväll när jag möttes av hennes foto förstod jag direkt att det sorgligaste hänt. Jag blev lite förlamad och gick ut och slängde soporna och stod där och grät i mörkret. Jag känner ingen av er, bor i Göteborg och våra vägar har aldrig mötts. Men jag känner å det varmaste med er i familjen. Tänker på era föräldrar som går igenom det värsta. Jag kommer att sakna Thomasine och det ljus hon på ett underbart sätt spred. Jag kommer att bära med mig hennes ord, inställning och vilja och i min värld så ses vi alla igen. Lite tidigare för en del och lite senare för andra. /Sin

  SvaraRadera
 86. Vila i frid fina Thomasine, du blir en vacker ängel. Varma tankar till familjen. Snälla låt bloggen vara 'öppen' för evigt - det finns så mycket klokt skrivet i den. /'fröken' mia

  SvaraRadera
 87. så ofattbart och otroligt sorgligt. så många fina ord och så starka känslor. mina tankar finns hos dig thomasine och hos dina systrar,föräldrar, släkt, "flickorna" (som jag vet saknar dig så obeskrivbart)och alla andra där sorgen och saknaden känns alldeles för stor. vila i frid.// cecilia wikner

  SvaraRadera
 88. Vila i frid. Namasté Ulrika

  SvaraRadera
 89. Hon är där det finns varken smärta eller rädsla. Och hon lever vidare inom oss. Sörjer med er, kära systrar. Ni är underbara! Fick lära känna er genom bloggen - och det kan inte finnas en mer hängiven, varm och modig familj någonstans!
  Många kramar,
  Regina

  SvaraRadera
 90. Vila i frid Thomasine! Tack för att ni delade med er och berättade för oss om Thomasines sista tid! Mina tankar är med er! -Anna xxx

  SvaraRadera
 91. Kära gudmor Thomasine!
  Jag kommer att sakna dig. Jag hoppas du får ett bra nytt liv när du föds igen. Hälsingar,pussar från Astrid p.s. jag ska nog börja på yoga.

  SvaraRadera
 92. Nej, nej, nej åhhh det gör ont....ont att tänka på Thomasines kamp, ont att tänka på er sorg... Thomasine, Lisen, Sophie, Cajjine, Ann och Tom. Vad fint att ni alla kunde vara tillsammans de sista dagarna och er text beskriver vackra och varma dagar...
  Tankar och kramar till er alla!!!
  /Engis

  SvaraRadera
 93. Det gör ont och känns orättvist.
  Jag är så tacksam att jag fick äran att ha fina Thomsine som min lärare. En fantastisk själ som gav så mycket.
  Sörjer med er / Bella

  SvaraRadera
 94. "Ibland liksom hejdar sig tiden ett slag
  och någonting alldeles oväntat sker
  Världen förändrar sig varje dag
  men ibland blir den aldrig densamma mer"

  Jag har följt eran kamp sen det startade.
  Kortet på Thomasine gjorde att jag grät innan jag läste. Jag förstod ändå.
  Jag kan inte ens komma i närheten av eran sorg. Men jag sörjer på mitt sätt.
  Ta hand om varandra nu som ni alltid gör.

  SvaraRadera
 95. Tack systrar för att ni delar med er av denna svåra sista tid och det allra djupaste beklagande att slutet på jordelivet kom redan nu. Så mycket kärlek och värme denna blogg har handlat om både mellan er i familjen och bland vänner men även ut till oss alla.
  All kraft, värme och kärlek till er alla i familjen!
  Vila i frid Thomasine!
  monica

  SvaraRadera
 96. Så oerhört tråkigt att läsa! Beklagar sorgen! Vila i Frid Thomasine! Lisa F

  SvaraRadera
 97. Lycka till på resan älskade Thomasine!
  Tankarna går till alla er nära och kära kring henne. Pax vobiscum.

  Sara Lüdtke

  SvaraRadera
 98. Thomasine var en förebild i sin beslutsamhet om att kämpa, att söka nya vägar, att inte ge upp.
  För mig, som var hennes yogaelev, var hon en förebild långt innan hon blev sjuk. Hon lyssnade inåt och följde sitt hjärta och sin övertygelse. Såna människor kan inte dö. De kan bara lämna oss en tid.
  Jag kommer att ha henne med mig i varje solhälsning.
  Marie

  SvaraRadera
 99. En kämpe har lämnat oss, det känns tomt och orättvist. All värme och styrka till din familj och alla dina vänner.
  Sov sött.

  SvaraRadera
 100. Sov gott Thomasine och allt deltagande till er som stod henne nära.
  /Magdalena

  SvaraRadera
 101. Det blev ingen mirakelfest. Inte på det sättet som vi önskat. Men du var ett mirakel, och fortsätter vara det, så som mirakler har för vana.
  Du är kvar. Du är borta. Jag saknar dig och sänder mina allra varmaste tankar till er som är kvar av de allra närmaste. Thomasines föräldrar, systrar. Och också till den kärlek som aldrig blev en livskamrat och till extradottern.
  Jag är tacksam för det jag fick. Fast just nu gör det ont.

  SvaraRadera
 102. Jag saknar henne så, det gör ont - min finaste älskade vän.
  Tack fina Socali för att vi fick komma o säga farväl.
  All kärlek till er, mamma Ann o pappa Tom

  karin

  SvaraRadera
 103. Vackra ängel, ljuva du!
  Ta med dig en önskan
  om att få vila underbart nu.
  DU finns i mitt hjärta
  för att lindra den smärta
  din resa till det ljuva land
  sorgens ensamhet om mig band

  Men jag vet så väl
  att du har en vacker själ
  Vi ses i en annan värld,
  en annan tid
  Där tar vi på nytt vid...

  Sov gott, du har fångat mig med ditt liv, din blogg och din glöd. Jag kommer sakna dina ord
  Anna-Lena

  SvaraRadera
 104. Kära Thomasine,
  tack för allt du delat med dig. Vilken vacker och ljus själ du har.
  Mitt varmaste deltagande till familjen.
  Vi ses igen!

  SvaraRadera
 105. Oj vilket chockartat besked. Detta var jag inte alls beredd på. Du såg så frisk och hälsosam ut, odödlig nästan. Jag kan inte förstå att det gick så snabbt.
  All styrka och kärlek till familjen från en mycket ledsen bloggläsare...

  SvaraRadera
 106. Tack för att ni skriver så fint. Jag har en bild på Thomasine hemma och jag tänder ett ljus då och då och tänker på henne. Jag är så tacksam att jag fick lära känna henne. Hennes unika kombination av intelligens, känslighet och värme har gjort bestående avtryck i mitt liv.
  Peter

  SvaraRadera
 107. Thomasine, tack för alla fina ord...

  SvaraRadera
 108. Så ledsamt. Tänker att Thomasine måste ha varit väldigt behövd någon annanstans. Så märkligt det känns. Att Thomsines fina ande fått vandra vidare. Att det kunde vara dags så tidigt. Tack systrar för att ni delat med er så snabbt. Tänker på er och övriga familj och skickar över en liten solståle.
  Om shanti
  Kristin

  SvaraRadera
 109. Låt Thomasines ord i denna blogg bli en bok.
  Så vackert skrivet - om något så svårt.

  M

  SvaraRadera
 110. Jag tror inte att man försvinner, man går bara ut ett slag.

  Färväl Thomasine - kvinna.
  Välkommen Thomasine - ande.

  Anna - som följt Thomasines blogg och resa.

  SvaraRadera
 111. Sorgligt. Namaste.

  SvaraRadera
 112. Åh, jag vet inte vad jag ska säga. Kände på mig att det kanske var slut men ville så gärna tro att det var en operation på gång som skulle rädda vår fina Thomasine.

  Ni är en fantastisk familj och mina tankar är med er hela tiden.

  Snälla fortsätt att skriv någon rad ibland på bloggen om ni orkar.

  Massor av Kärlek från Gunilla, Hasse, Pauline och Fanny

  SvaraRadera
 113. Tack Thomasine. Tack för att jag fick tipset om Humlegården. Tråkigt att det var, försent för dej men kanske har du räddat mig några månader tack vare din information. Jag åker till Humlegården på fredag/lördag. Ska försöka den behandling du gjorde. Onkologen har gjort en biposi på mig men den var inte tillfredställande. De vet inte exakt vilken typ av cancer jag har. Jag ska göra som ni gjort och be dem ta prover så att de kan se vilken typ av tumör jag har. Jag har fått domen 3 månader. Men jag vägrar ge upp. Min son behöver mig ett tag till. Din far får gärna kontakta mig om han orkar. Jag respekterar att ni ska sörja, men vi vet att tiden är knapp och alla råd och rön för att rädda liv är på knivsudden. Jag sörjer dig Thomasine, och hade gärna kommit och hälsat på även om vi aldrig mötts. Vi delar bara samma öde. Snart är det min tur, men kanske inte, om jag lyckas häva tillväxten. Kramar till din familj. Hör av er om tips ang biopsi på vätska i kroppen. Kanske kan den exprementiella metoden fungera på mig? Ännu en gång, tack Thomasine. Jag mejlar min adress på ditt mejlkonto.

  SvaraRadera
 114. Jag har aldrig blivit så berörd av en blogg som din Thomasine! Sov gott!

  SvaraRadera
 115. Jag kommer alltid minnas Thomasine med glädje för de många stunder hon berikat mitt liv med sin livsglädje, nyfikenhet o klokhet.Hennes vilja att alltid ge och hjälpa sina medmänniskor, hennes styrka över sina egna svårigheter och andras tillkortakommande.
  Är så tacksam över den tid jag fick med Thomasine på vår gemensamma arbetsplats.
  Mitt hjärta gråter över att goda vackra Thomasine inte finns här mera....
  Mimi

  SvaraRadera
 116. Thomasine, din blogg berörde så oerhört och det känns väldigt tomt nu. Saknar ord men tänker mycket på dig och din familj.
  Sov så gott Thomasine. Tack för att du delade med dig av dina fina ord och tankar.

  Man inser vad det är som är viktigt i livet, vad det är som verkligen betyder något. Familj, barn och vänner. Att man får vara frisk. Inget kan tas för givet. Fånga dagen, gör det bästa av varje dag och njut. Carpe Diem.

  Styrkekramar från Maria B

  SvaraRadera
 117. Vila i frid Thomasine! Det är lika sorgligt varje gång någon förlorar kampen. Varma tankar till er i familjen, vänner och alla andra som sörjer Thomasine! Jag hoppas att ni på sikt kan bära hennes vackra minne enbart med glädje.

  SvaraRadera
 118. Jag är så glad att jag lärde känna dig Thomasine. Sophie sa en gång att du och jag nog skulle komma bra överens om vi träffades - och hon hade helt rätt. Jag hoppas vi möts igen. Jag kommer sakna dig och det känns tungt att du är borta. Varma tankar till alla i din familj. Ljus och värme är ord som jag alltid kommer förknippa med dig min vän.

  SvaraRadera
 119. Vila i frid Thomasine, hälsa min ängla dotter Sabina som lämnade oss mars -09 efter 2,5 års kamp mot malingt melanon.
  Varma tankar och kramar till din familj.
  Sirpa

  SvaraRadera
 120. Sov i ro, kära "vän". Har bara följt dig några månader här på bloggen men du har så öppet delat med dig av dina tankar och känslor, så du kändes så nära.och tack ni 3 systrar som så fint delgav oss det tunga beskedet. Gudrun

  SvaraRadera
 121. Så otroligt sorgligt!

  Vila i frid vackra Thomasine!

  Anna - som följt din fina blogg

  SvaraRadera
 122. Hvil i fred Thomasine.
  Tänker på dig og din familie.

  SvaraRadera
 123. Oj vilka sorgliga nyheter... Detta hade jag inte förväntat mig - än. På bilden ser du så frisk och hälsosam ut. Hur går det ihop? Jag kan inte förstå att det gick så snabbt.

  All styrka och kärlek till familjen från en mycket ledsen bloggläsare!

  SvaraRadera
 124. Tack för alla fina och tänkvärda ord Thomasine och tack till Er i familjen för att vi får möjlighet att säga farväl här på bloggen. Jag beklagar verkligen er sorg och önskar er all kraft i denna svåra stund.
  Lycka till på din fortsatta resa Thomasine.
  OM shanti, shanti, shanti

  SvaraRadera
 125. Thomasine

  Jag trodde du skulle hänga med oss ett litet tag till. Din blogg har gett både mig och andra ovärderlig förtröstan och det har varit fint att få följa dina funderingar. Du har lätt för att sätta ord på känslorna. Tack för det Thomasine även om det är en klen tröst nu. Vi ses. Det är jag säker på någon gång

  (Kramar om) Lotta

  SvaraRadera
 126. Så oändligt sorgligt. Vila i frid, Thomasine. Jag är glad att jag fick träffa dig när du fanns hos oss.

  SvaraRadera
 127. Vila i frid vackra Thomasine! All värme till din familj! Ia

  SvaraRadera
 128. Vila i frid, Thomasine.

  SvaraRadera
 129. Em (bloggläsare)26 augusti 2010 00:56

  Aj vad det här gör ont. Jag önskade så att du skulle få finnas här länge, länge. Vila nu, Thomasine!

  SvaraRadera
 130. Kära Sophie, Cajine och Lisen.

  Tack för de fina orden och det fina sätt ni avslutade Thomasines viktiga arbete med den här bloggen. För drygt tio år sen jobbade vi ihop och blev under ett tag mycket nära vänner. Vi älskade båda att skriva och inte minst att skratta tillsammans åt det vi skrev. Korrespondensen och kontakten glesnade men upphörde aldrig helt. Senast sprang vi på varann på ett fik vid Vasaparken, av en slump, alldeles i början av sommaren. Det är jag så glad för. Er syster kommer alltid att vara en av de finaste personer jag har träffat.

  Jag beklagar djupt er sorg.

  Svante Avemo Hådell

  SvaraRadera
 131. Tänker på er systrar och närstående i denna svåra stund.

  Vila i frid Thomasine.

  SvaraRadera
 132. Jag vill som så många andra här tacka er för att ni så generöst och kärleksfullt lät oss ta del av Thomasines avsked. Ni dämpar chocken och mildrar sorgen med er värme och omtanke.
  Jag lärde känna er fina syster för arton år sedan och redan första gången vi pratade med varandra kom hennes varma personlighet fram. Jag var en (för) ung presschef på Amnesty och hon var praktikant. Dagen hade varit tung eftersom jag trots min oerfarenhet hade fått på min lott att trösta mamman till en ung geotekniker som hölls gisslan av gerillan Kashmir. Kollegorna kom med faktaunderlag och en mängd goda råd. Thomasine kom med en kopp varm choklad och en kram. Hon var yngst men förstod bäst vad situationen krävde.
  /Kirsten

  Till Thomasine
  Det är som om vågor ömsom dånar ömsom viskar om dig i mitt huvud
  Jag förstår vad dom vill
  Jag bygger en båt av mina minnen av dig och ror dig ut på det djupgröna havet
  Nu tystnar dånet nu stillnar bruset jag kan fånga ditt skratt och möta din blick
  Du hjälper mig att ro mot den trygga stranden
  Du är för alltid
  Älskad saknad
  Älskad saknad
  I miljoner årtag

  SvaraRadera
 133. Tack Socali för all omtanke, värme o generositet. Störst av allt är kärleken, det visade ni så tydligt när vi alla sågs sist, ni var ett kraftfält av kärlek mitt i allt det sorgliga. När jag fick besked om att Thomasine somnat in sjöng jag så gott det gick psalm 256, Var inte rädd. Den kallas ibland för tsunamipsalmen för den användes så mycket då. Jag har gått runt med psalmboken i väskan hela veckan för den tröstar mig lite. Det är skönt när det finns ord att vila i ibland. Jag har citerat vackra psalmstrofer här på bloggen tidigare o nu kommer lite till. den är fyra verser lång o Ylva Eggehorn har skrivit texten. kram Ann

  Var inte rädd. Det finns ett hemligt tecken, ett namn som skyddar dig nu när du går. Din ensamhet har stränder in mot ljuset. Var inte rädd. I sanden finns det spår.

  Han älskar dig, han väntar dig i kväll - en kväll när du förstår hans hemlöshet och hur han längtar efter dina steg: från evighet har han stämt möte här.

  Var inte rädd. Det finns en mörklagd hamn, du ser den inte nu, men färdas dit. En dag ska du bekänna högt hans namn, hans kärleks frid som ingenting begär.

  Du är på väg. En dag blir natten vit. En dag och stjärnor växer ur hans famn. Var inte rädd. Det finns en mörklagd hamn, du ser den inte nu, men färdas dit.

  SvaraRadera
 134. finaste thomasine, tack för att du så generöst delade med dig av din otroliga resa. tack även till er fina systrar som orkade ta er tiden att skriva i er svåra stund. känns helt ofattbart att du inte längre är ibland oss men vi vet att du lämnade ett avtryck som kommer finnas i mångas hjärtan för alltid. din klokskap, dina tankar och ord kommer följa många av oss även om du inte längre är kvar här utan fortsatt din resa till nya äventyr. tänker ofta på dig och vet att du har det bra där du är nu. stor kram till dig å de dina <3 / varma hälsningar från hanna & robin med familj

  SvaraRadera
 135. Det är snart 10 år sedan som vår dotter, Alexandra (4), fick diagnosen ”Wilm’s Tumor”, en njurcancer för barn. Jag har därför levt med cancer i familjen på det värsta tänkbara sätt, och genomlevt berg-och-dalbana mellan hopp och förtvivlan. Jag har som förälder jobbat mot det ofta kalla och pragmatiska sjukvårdssystemet. Vi har också haft vardagshjältar liksom Thomasine har haft Åke och inte minst sin ovärderliga familj.

  Jag är gammal skolkamrat med Thomasine, men vi har inte setts eller umgåtts på minst 25 år. Men mitt mest tydliga minne av Thomasine är det klingande skrattet och den utstrålning som hon hade.

  När jag blev uppmärksammad på hennes sjukdom blev jag märkbart berörd. Kanske för att jag har sett cancern ta livet av min underbara dotter, och kanske kombinerat med att en jämnårig kamrat drabbats av en så allvarlig sjukdom.

  Men det som fick mig att följa bloggen var på det engagerade och berikande sätt som Thomasine beskrev sina välformulerade tankar och generöst delade med sig av sin situation.

  Jag smittades av hennes jävlaranamma, av hennes energi och analyserande tankesätt. Jag lät mig imponeras av den familjära sammanhållningen och den kärlek som verkligen kom igenom denna blogg.

  Jag har, sedan Alexandra dog den 10 december 2001, haft en övertygelse om att vår plats på jorden endast är en hållplats, och att vår själ fortsätter att leva i en annan form i en annan tid. Därför är Alexandra fortfarande med oss i vår familj.

  Det är också min övertygelse att Thomasines själ kommer att fortsätta leva med er systrar och föräldrar samt andra nära och kära, för att ni en dag ska återförenas i en okänd värld.

  Tack Thomasine för denna tid. Du har inte ont längre, du är fri från äckliga mediciner och behöver inte skrämmas av Radiumhemmet och cyniska läkare. Tack för att du delade med dig på denna blogg, och tack för att jag, omständigheterna till trots, fick en chans att dela vänskap och värme. Ditt skratt klingar fortfarande. Du är här.

  SvaraRadera
 136. Tänker mycket på er min älskade man hade samma sjukdom Sorgen avtar lite men saknaden kommer alltid att bestå Det var 2 år sedan min man avled väntar hem honom än i dag
  Kram o tankar till er

  SvaraRadera
 137. Mina tankar till Thomasine och er anhöriga...RIP/Jessica

  SvaraRadera
 138. Jag och Jarinja har pratat om att vi så gärna skulle vilja gå på begravningen. Hur tänker ni med den? Kommer den ske för de allra närmaste eller kommer det vara så att vi kan komma?

  SvaraRadera
 139. Augustikväll. Jag tänker att det måste vara för dig Thomasine som månens strålar glittrar så man blir andlös i havet. En ljusgata för dig.

  Ett minne av dig från då vi hastigt råkades vid Mariatorget dyker ideligen upp.
  Thomasine, så vacker, brunbränd, stark och leende.
  Sommarklädd i svart på din cykel. Bländande.

  Jag tänker också att jag är så ledsen Thomasine.
  Jag hoppas att du har fått ro och frid från allt det onda. Vi är många som bär dig i våra hjärtan. Vi ses igen, Thomasine.

  SvaraRadera
 140. Läste en text idag.... "döden kan inte stoppa kärlek" Thomasinekärleken i våra hjärtan och överallt

  Varmaste kramar till er nära i familjen, alla vänner och alla som nu plågas av saknaden till den närvaro som var lite enklare att ta på. Till alla som följt Thomasine i bloggen trott med henne och hållit hennes sköra hand...

  SvaraRadera
 141. Kristina Mittag-Leffler29 augusti 2010 10:03

  Tack Thomasine för alla onsdagkväller du var i Rinkeby och läxläste med alla små barnen på biblan! Du var en person som gjorde skillnad!

  SvaraRadera
 142. Kära Thomasine!
  Jag är så glad över att jag hann träffa dig, du var en otrolig människa, alltid glad och positiv, med kärleken strömmande ut från varje por i din kropp.
  Jag är så ledsen över att du inte längre vandrar bland oss, men samtidigt vet jag att du är en som verkligen ändå har satt ett stort avtryck i vår värld. Jag är övertygad om att du fortfarande finns med oss ändå.

  Kram Madde, som fick ynnesten att studera till massageterapeut tillsammans med dig.
  Vila i frid.

  SvaraRadera
 143. Läste just tidningen och slogs av det hemska beskedet om din bortgång. Mina tankar är hos dig Thomasine och din fantastiska familj! Jag är så glad att du hittade passionen i ditt liv och det är inte alla som gör. Minns dig som så trygg i dig själv och att du alltid gick din egen väg. För mig betydde du alltid något extra för vi växte upp på samma gata, gick på samma dagis och började skolan ihop. Minns ditt lugna leende och din fina stora gunghäst som jag var så avundsjuk på... Tack för fina barndomsår med dig! Ulrika född Änggård

  SvaraRadera
 144. Jag kan inte med ord beskriva hur tacksam jag är för allt det Thomasine skrev,varje dag läste jag och fann styrka och glädje att orka genom min svåra tid med cellgifter och strålning.Förevigt tacksam...Vila i frid.

  SvaraRadera
 145. Världens finaste blogg! Tänker på er.

  SvaraRadera
 146. Men Thomasine, oj - tårarna bara rinner på mig... Av en ren slump fick jag veta precis nu vad som drabbat dig, och tankarna bara far iväg... till sommarloven när du äntligen kom till Burgsvik och vi kunde leka igen. Ser dig framför mig när du sitter uppe i äppelträdet och vi leker Romeo och Julia, eller när vi kokar kola och jag bränner handen, när vi badar på hamnen. Blundar jag kan jag höra din mamma ropa hem dig för att det är dax att äta...
  Som vuxna träffades vi någon enstaka gång på gatan och det var alltid roligt, du var dig alltid lik.
  Åh, jag tänker på Tom och Ann och på dina systrar - på er som lever vidare, ofattbart vilken sorg att bära! Ta vara på varann och Thomasine - siv gutt.
  Kram från Eva - din "barndomssommarvän" i Burgsvik

  SvaraRadera
 147. Jag kände inte Thomasine, hamnade här på hennes blogg från att en vän till mig berättade om henne och hennes sjukdom..

  Har följt bloggen, läst och känt med henne i olika stunder... tänkt att den här tjejen klarar detta, hon verkar så stark och målmedveten trots att hon ibland var såå trött!

  Har jag inte varit in på bloggen en tag förrän tills nu,,..blev chockad och ledsen, men också glad över att hon verkar iallafall ha levt livet in i det sista.. gjort det hon velat göra, varit med dem hon älskar.. det hjälpte nog henne mycket då hon gick över till den andra sidan.

  Vila i frid - du vackra ängel

  SvaraRadera
 148. Thomasine, svårt att veta vad skall jag skriva. Jag är fortfarande i chock då jag inget visste förrän i söndags då jag hörde om hennes dödsannons. Vad hade hänt...?
  Frågorna var många...
  Nu hittade jag hit och har läst och förstår. Du underbara yoga lärare och skolkamrat är i himlen nu. Jag fick den stora glädjen att yoga med Thomasine på Sturebadet för några år sedan då vi kom varann nära och hon gav av enormt av sig själv. Jag tog mig knappt till hennes pass där Hon hjälpte mig att sätta igång att yoga igen som gav mig kraften igen att se gläden då jag var djupt deprimerad då...
  Thomasine var, är en strålande person, vacker som få och hennes livskraft syntes utanpå.

  ... så orättvist!
  Men gud tar dem han älskar mest först.
  Kära familj, må hon lysa över er och hjälpa er i sorgen och tomheten. Tack för att jag fick glädjen att yoga med Thomasine! Hon var fantastisk!
  Nilla :)

  SvaraRadera
 149. Thomasine, före detta kollega och nära vän. Vi delade något speciellt, då för 10 år sedan. Det blev en vänskap som höll genom åren, trots att det kunde gå lång tid mellan kontakterna. Jag har följt hennes kamp dag som natt sedan stunden jag fick höra om tumören. Under det senaste året har cancern också funnits i min egen familj. Det har varit svårt, men också lärorikt. Jag tror precis som en av kommentarerna ovan, att livet på jorden är en hållplats i en mycket längre resa. Det viktiga är inte hur länge man stannar här, utan att man varit här. Fyra år på jorden är lika fantastiskt som 104. Vi är många som älskar Thomasine och den kärleken kommer alltid leva kvar, i någon form, på något sätt.

  Johan M

  SvaraRadera
 150. Till Thomasines systrar och familj: Har ni tänkt på att göra en bok av Thomasines blogg? Hon skriver så otroligt bra, och jag läste om de första inläggen från december där hon nämner tanken på att skriva en bok. Det skulle bli en fin bok om hopp och livskraft för alla människor, inte bara de som är sjuka. Jag har skrivit det här förrut: Jag är frisk och bara råkade komma in på Thomasines blogg och fortsatte läsa för att jag blev inspirerad av hennes mod. Mina tankar är med er.
  Eva

  SvaraRadera
 151. Hej Ni fina.
  Vill bara berätta att jag var på yogaworkshop i helgen. Och då dedikerade vi gårdagens eftermiddag till Thomasine. Vi satte foton på spiskransen med blommor och ljus och mediterade. Det var starkt.
  Kramar

  SvaraRadera
 152. Äntligen har din smärta försvunnit för alltid, njut av ditt nya liv på andra sidan!
  Vi ses där...........

  SvaraRadera
 153. Hittade sidan idag när jag sökte lite om cancer. Min syster har äggstockscancer som har spridit sig och ligger inne på KS. Det är fruktansvärt tungt och svårt att stå vid sidan om den man värdesätter och älskar såå mycket, sakta försvinna. Hur orkar man? Jag tänker på Er systrar och även på Thomasines familj. Sänder Er mina varmaste kramar.... Thomasine Vila i frid.

  SvaraRadera