torsdag 5 augusti 2010

Först bara ett hej

Jag är tillbaka på Gotland. Äventyret i Danmark är avslutat. Jag och Lisen, som var med mig där på slutet, fick åka därifrån hastigt i fredags. Jag hade vätska i lungorna (för andra gången) och jag skulle behöva läggas in på danskt sjukhus ett dygn eller så för att bli av med det. Det orkade jag inte efter allt som varit de sista veckorna. Så i stället åkte vi hem och jag fick hjälp av ASIH, bästa ASIH, hemma i stället. Det var underbart att komma hem till stan och till mitt eget. Det blev 16 dagar på Humlegården i stället för 21. Jag ska berätta mer om dem. Det har varit en jobbig tid och jag är trött. Jag har inte haft någon som helst kraft att skriva och berätta. Varje dag har jag tänkt att jag ska. Några gånger har jag börjat men fått avsluta. Så nu ville jag bara ge ett livstecken ifrån mig.

Jag kom tillbaka till Gotland i dag och solen lyste och jag körde min bil över ön. Bara resan var osäker in i det sista. Mitt stora problem nu är att jag får vätska i lungorna. Det gör det tungt att andas och tungt bara att röra sig. Men det gick och nu är jag här. Jag mår mycket bättre i sinnet än jag gjort på länge. Jag älskar att vara här. Gotland kommer att göra mig gott. Två yogamorgnar ska jag ha och sedan ska jag bara återhämta mig. Den kurs jag skulle ha haft nu i veckan blev vi tyvärr tvungna att ställa in. Det går bara inte.

Allt har varit jobbigt men jag är ändå glad att jag åkte till Danmark. Jag är inne på ett nytt spår nu, tycker jag. Jag ska berätta mer snart. Tack för all uppmuntran under tiden, som jag har fått på olika sätt och tack för ert tålamod. Ni är otroliga som fortfarande orkar se om jag hör av mig eller inte. Hej och godnatt för nu bästa vännerna - o bloggvännerna.

65 kommentarer:

 1. Välkommen hit igen!

  SvaraRadera
 2. Välkommen hit igen!

  SvaraRadera
 3. bästa,bästa lilla syster. Allt blir som det ska och är som det ska
  All kärlek

  SvaraRadera
 4. Skönt att du skriver igen. Ditt uppehåll fick mig att bli orolig. Nu känner jag mig lugnare. Styrkekramar i mängder. Ia

  SvaraRadera
 5. Du tog en chans och om det nu inte visade sig vara 100% lyckat, så har du testat och det kanske gjorde viss nytta ändå på ngt sätt??
  Hur man mår psykiskt är såååå viktigt...och nu
  känner du dig lättare till sinnes och kan kämpa på igen!!
  Är det kanske dags för den nya behandlingen som din läkare pratade om??
  Skickar massor med styrkekramar till dig...Siss

  SvaraRadera
 6. Hej Thomasine. Jag hittade hit för ett tag sen men har inte kommenterat för det känns konstigt att jag som frisk ska säga nåt om din situation men jag tycker du är så modig och positiv. Jag hoppas, hoppas, hoppas att du på nåt sätt blir frisk.

  Kram Lena

  SvaraRadera
 7. Härligt att höra från dig! vad fint att du är tillbaka på Gotland.

  Många tankar till dig!
  Fanny

  SvaraRadera
 8. hej! vad jag blir glad av att höra av dig!hoppas du får en lugn fin tid på gotland nu m mycket sol o värme.
  största styrkekramarna till dig!

  SvaraRadera
 9. Hoppas att Danmark gjort gott. Följer din kamp och är med dig i tanken. Du är fantastisk.
  J

  SvaraRadera
 10. Mer uppmuntran ska du ha vackra kvinna! Tycker att du är en sällsamt fin varelse i de danska likväl som svenska markerna. Sjuk eller frisk. Alla mina tankar vänder jag mot dig nu och hoppas att du når dit du ska. Frisk, frisk, frisk och hel snart. Och om nu inte det skulle fungera - så vet jag att det blir bra ändå. /M

  SvaraRadera
 11. Så skönt att höra ifrån dig igen! Tack!

  SvaraRadera
 12. Läser från andra sidan jorden och hoppas att Gotland kommer göra dig gott!

  SvaraRadera
 13. Åh så skönt att läsa några rader från dig. Gotland är ett gott land och det verkar göra dig oerhört gott. Var rädd om dig och ta hand om dig, tungt att andas är ingen höjdare. När du orkar skriva finns vi här. Stor kram och solsken i stora lass.

  SvaraRadera
 14. Thomasine,

  Skönt att höra ifrån dig.
  Har saknat dig så på bloggen.
  Njut av ditt härliga Gotland och sköt om dig.

  Kram Nina

  SvaraRadera
 15. Åh Thomasine,

  så roligt att höra ifrån dig. Ha det så gott, ser fram emot att höra om din tid i Danmark.

  Kram Maria

  SvaraRadera
 16. Sitter för närvarande på ett fraktfartyg längs den norska nordlandskusten i höjd med Bodö, och ser på den trollska kusten med höga fjäll som bekläds av dimbankar som likt slöjor sveper runt berg- och klipphällar. Det är så vackert och lite magiskt. Två späckhuggare låg nyss vid vattenytan och spanade efter sillstim, och solen bryter fram bakom envisa moln. Jag tänkte i samma stund på dig och gick ned från bryggan till mässen, loggade på datorn och sökte mig in till socalito bloggen. Och med de uppdaterade raderna bekräftade du att du är här. Det räcker. Stor kram, Thomasine.

  SvaraRadera
 17. Allra käraste T, ljuset sänder god energi och tankarna vandrar genom ljuset med styrka till dig. Kram från Anna på Lidingö

  SvaraRadera
 18. Å vad härligt att höra ifrån dig Thomasine och att du är tillbaka här på Gotland! Jobbigt med vatten i lungorna men du ska se att det kommer bli bättre!

  Kram Lina

  SvaraRadera
 19. Å, vad skönt att du är här! Jag drömde om dig natten till igår. Jag var i ditt barndomshem. Det var fullt med folk där. Systrar och många långa unga män som skulle koka spaghetti, av märket barilla... Efter ett tag kom du ner från övervåningen, viskade något i mitt öra samtidigt som du pekade på din panna. Jag vaknade utan att ha fått klart för mig vad du sa. Blev så glad när du sen hade skrivit här igen. Sänder mina tankar till dig. Vi är med dig, var vi än är i världen. Kram från Jarinja

  SvaraRadera
 20. Fantastiskt att ha dig tillbaka i shalan. Den och vi har saknat dig. Dagens yoga var en stor stund med dig närvarande.
  Kramar

  SvaraRadera
 21. Gläds med dig, och alla andra, att du finns åter på bloggen :-) Du har varit saknad! Allt gott till dig!

  Kram Alma

  SvaraRadera
 22. Vackra. Bär dig ömt i mitt hjärta o du är med i min bön på mattan varje dag. Skickar alla änglar o all min kärlek o kraft. Jag känner din närvaro så starkt. Den är vacker. Tack för att du delar. Sofia N

  SvaraRadera
 23. Hämta kraft på ditt kära Gotland......skit att höra om vätskan som gör det tungt..
  Hoppas ändå att solen skiner på dig och att du kan samla ny energi!
  Tänker på dig massor
  ooooooooooooooooooooom

  SvaraRadera
 24. Annika Cedergren6 augusti 2010 15:58

  Jag instämmer med övriga, skönt att läsa dina rader igen även om det smärtar att höra att du fått vätska i lungorna igen. Så skönt att du kommit hit till Gotland. Gotland gör gott! Du är så stark som orkar dela med dig till oss och som tar dig hit mitt i allt. Havet och luften i Burgsvik kommer hjälpa dig vidare åt rätt håll på din resa, det är min fulla övertygelse.
  Kramar Annika C

  SvaraRadera
 25. Vad underbart att få höra ifrån dig igen. Nu hoppas vi på att du snart får lättare att andas. Du är så stark.

  Kram Emma

  SvaraRadera
 26. Wilkommen, Bienvenue, Welcome, Välkommen hem till Schwerige :) Du passar på Gotland.

  Mina dagliga andningsövningar gör jag med dig i fokus. Kram Sara L

  SvaraRadera
 27. Oh vad skönt att ha dig tillbaka! Ta det lugnt och se till att få allt du önskar!
  Många kramar från Saltis,
  Regina

  SvaraRadera
 28. Härligt att höra ifrån Dig! Du har funnits i mina tankar under hela Din vistelse i Danmark. Hoppas innerligt att du får bukt på vätskan i dina lungor och att du får sätta fokus på rätt saker framöver. Njut av sommaren. Reser själv till Gotland om tio dagar och hoppas att sommaren stannar tills dess. Jag skickar dig energi. Kram från Lotta i Skåne.

  SvaraRadera
 29. Skönt att höra av dig igen, har tänkt massor på dig. Hoppas att behandlingen blev som du tänkt dig! Kram, kram

  SvaraRadera
 30. Så glad att läsa lite från dig, har haft dig i tankarna ofta ofta. Gotland GÖR gott för kropp & själ. Din styrka är ofattbar!!!

  Varma kramar,
  Annica

  SvaraRadera
 31. Thomasine, härligt att höra av dig via bloggen igen. All kraft till dig! Tack för den yoga jag hann med i sommar med Camilla. Din närvaro var högst påtaglig trots att du inte var där just de veckorna. Du finns i allas tankar. KRAM Kattie.

  SvaraRadera
 32. Åh va glad jag blir att du är tillbaka... har aldrig kommenterar här förut men läst din blogg sen i våras... du berör så otroligt med dina ord... Tänker på dig ofta och önskar, önskar, önskar att mina böner om hälsa och kraft till dig ska fylla dig i överflöd...
  Marie

  SvaraRadera
 33. Åh så härligt att höra ifån dig igen! Jag har följ dig sen i Dec. Mina tankar går till dig varje dag. Njut nu av varje stund. Varje sekund och minut i livet. Du är fantastisk!! Vilken resa du gör!! Det är så underbart att se vilka fantastiska människor du har i din närhet. Jag sänder dig all min kärlek och kraft. Vi är många som finns här för dig! Stor Kram till dig på ditt härliga Gotland. Marina

  SvaraRadera
 34. Hej Thomasine, jag har mejlat dig lite frågor. Hoppas vattnet ger sig och du får andas fritt.
  Jag lever fortfarande, men tumören gör mer och mer ont :( vi sitter i samma båt men vi ska kämpa vidare. Tack för att du finns så att jag vet om Humlegården. Nu ska jag kolla upp dem.
  Kramar/Jenny

  SvaraRadera
 35. Så godt å høre fra deg igjen! Godt at du har kommet deg til Gotland og at oppholdet i Danmark var bra! Klem, Siri

  SvaraRadera
 36. Kärlek,ljus och kraft till dig!
  Du är fantastisk som kämpar så trots motgångar. Vatten i lungorna är jobbigt...
  Helén v-ås

  SvaraRadera
 37. Nu blir jag lite fundersam, när du inte uppdaterat på ett tag....hoppas verkligen att det inte betyder att du mår dåligt?!
  Förstår om du är väldigt trött och behöver vila och samla energi...bloggen har inte högsta prioritet naturligtvis.....
  Skickar styrka.....Siss

  SvaraRadera
 38. Har följt din blogg sen våras. Har läst hel del i livet, skönlitteratur, poesi, heliga texter, men få av allt det myckna läsandet har gett mig så mycket som det du skriver. Det tuffa i mitt liv är av helt annan sort än ditt, men det är nåt i själva kampen du beskriver, hur livet ter sig, som jag kan identifiera mig med. Du berör mig så till den grad att jag tänker på dig varje dag, trots att jag inte känner dig. Undrar hur det är med dig, önskar dig allt gott...Vatten i lungorna, hoppas det är bättre, önskar jag kunde ge dig djupa o fria andetag.
  Maria S

  SvaraRadera
 39. Hej thomasine, har mejlat dig igen ang Humlegården. VIKTIGT.

  Hoppas allt inte är förjävligt för dig. Vi får hålla varanda i handen i kampen mot denna djävulska sjukdom som är så snabb och obönhörlig. KRamar/Jenny

  SvaraRadera
 40. <3

  vackra ljus, tänker på dig så ofta och hoppas att dina dagar strålar som du. all kärlek till dig underbara modiga. det är resan som för oss närmare vårt sanna jag.

  annamedhunden

  SvaraRadera
 41. hej trasan!
  all sommarsol o kraft till dig!
  kram

  SvaraRadera
 42. All min kraft till dig, jag behöver den inte just nu.

  Här är en vacker text av Peter Pohl:

  "Det var en gång en gammal, gammal själ, som hade levt många, många människoliv på jorden och nu var nästan färdig med sin tillvaro som själ också, ja, snart skulle den smälta samman med och bli en del av den Stora Andligheten som uppfyller Evigheten.

  För tillfället kände den gamla själen sig lite ensam där den satt i tomrummet mellan det senaste människolivet och den kommande Sammansmältningen. De bästa vännerna hade gett sig av, den gamla själen kunde se dem nere på jorden, hur de uppfyllde varsin människa med iver, nyfikenhet, förundran och tankar av alla de slag.

  Jag vill dit, sa den gamla själen. Jag har fortfarande en god portion glädje kvar. Jag vill dit och ge dem den.
  Men din tid till Sammansmältningen är så kort varnade Vakten. Visst kan du ge dem glädje, men om du är hos dem så kort tid, ger du dem också en väldig sorg när du lämnar dem.

  Jag vet, sa den gamla själen. Men jag vill ändå. Jag vill ge dem så mycket glädje att det hjälper dem över sorgen sedan.

  Så låt det få bli som du vill, sa vakten och släppte iväg den gamla, gamla själen.

  Då fick ett människopar på Jorden ett barn som de så länge hade önskat. Det var den raraste unge, som strödde glädje över dem från den dagen han föddes, den ogrumlade glädje som människorna känner när deras själar träffas och med förtjusning känner igen varandra från evigheten.
  Men har du inte väldigt kort tid kvar? Viskade mammans själ till den gamla själen i den lilla pojken.

  Tiden är kort, men glädjen stor, svarade den gamla, gamla själen. Och fastän mamman inte hörde deras samtal väckte viskningarna en anande oro hos henne, en fläkt av kunskapen att vi inte äger något på jorden, inte oss själva ens.

  Allt kommer tillslut att tas ifrån oss, allt vi bär på, alla kära omkring oss, slutligen även vårt liv och vår kropp.

  Men pojken växte och fick med sin glädje mamman att glömma sådana tankar. Och pappan var hos dem och gladdes han också. Ja den gamla, gamla själen fick leva sin sista tid precis som den hade önskat.

  Men tiden var kort, även med människors mått var den kort, och stunden kom då Sammansmältningen skulle ske. Den gamla, gamla själen fick kallelse att utan dröjsmål infinna sig till ceremonin och måste lyda.

  För människorna såg det ut som att pojken fick en plötslig död. Deras sorg blev oerhörd, just som vakten hade förutsagt. Men eftersom allt de kunde minnas av sitt barn var glädje och endast glädje, kunde de uthärda sin sorg som den gamla, gamla själen hade förutsagt.

  Och därför, istället för att låta de gamla, gamla själarna bara sitta av sin sista lilla skvätt tid i tomrummet, blev det i fortsättningen sed i Evigheten att skicka dem att skänka sin sista stora glädje till människor som behöver den.

  Sorgen, sedan, ja den oundvikliga sorgen, den har människorna genom glädjen fått kraft att uthärda och så småningom vända till något gott."

  Peter Pohl
  "Jag saknar dig, Jag saknar dig."

  SvaraRadera
 43. Kära Thomasine,
  Tack för en fantastisk introduktion av yoga. Vilken yogasommar det blev tack vare dig, med många spännande insikter att gå vidare med. Otroligt inspirerande.
  Kram/Git

  SvaraRadera
 44. Hur har du det?

  SvaraRadera
 45. Tänker på Dig ofta, flera gånger varje dag, och undrar hur du har det. En tjej som jag inte känner, men som jag bryr mig mycket om. Jag hoppas att du har det bra på Gotland och att din vistelse i Danmark gav ett bra resultat så du få må mycket bättre.

  Jag sänder Dig styrka och positiva tankar, Thomasine!

  Hälsningar Alexandra

  SvaraRadera
 46. Louise L Hay, Du kan hela ditt liv!

  SvaraRadera
 47. Jag tänker på dig Thomasine!
  Stor varm kram fråm Kristina

  SvaraRadera
 48. Vill bara säga att jag tänker på dig mycket.

  SvaraRadera
 49. Hej Thomasine!
  Har läst din blogg länge och undrar hur du har det nu. Blir orolig när du inte skriver. Hoppas allt ändå är bra med dej!

  SvaraRadera
 50. Massor med ljus och helande kraft till dig, Thomasine! Mina tankar går till dig dagligen/monica

  SvaraRadera
 51. Jag sänder dig varma tankar och kramar!!!

  SvaraRadera
 52. Många dagliga varma tankar på dig, var än du är! Jarinja

  SvaraRadera
 53. Jag tänker på dig så ofta. Du inspirerar mig fortfarande och jag blir fortfarande glad när jag tänker på förra höstens måndagkvällar. Hur du såg till att mina axlar sjönk ner och hur du gjorde skillnad. En skillnad som håller i sig än! Kram från Fanny

  SvaraRadera
 54. Jag blir lite orolig när det är så länge sedan vi hörde något från dig kära Thomasine. All kraft till dig. Kram Anna

  SvaraRadera
 55. Hej T,
  jag hoppas att livet är snällt mot dig just nu, jag känner inte dig men jag känner så mycket för dig.
  Ber för dig.

  SvaraRadera
 56. Tror jag förstår att du är riktigt dålig nu, att alla dina krafter ska gå till dig nu. Bra.
  Konstigt att bry sig om någon jag inte känner, men du skriver så fint. Och om du nu är en av de som måste gå iväg - var det nu än är - tidigare än många av oss andra, så ses vi nog på ett eller annat sätt förr eller senare. På nåt vis tror jag det. Annars ska jag gå i yoga hos dig snart.Hoppas och ser dig framför mig, instruerandes. Kärlek Thomasine! Du är super! /Magdalena

  SvaraRadera
 57. Har följt dig via C och W. Förundrad över styrkan hos er alla. Syskonkärleken. Familjen. Och alla dina vänner som stöttar och stödjer. Att läsa bloggen är otroligt starkt. Så fullt av kärlek, ärlighet och styrka. Mitt i det värsta.
  Tänker på dig mycket och även jag har drömt om dig. Konstigt när vi inte känner varandra så väl. I drömmen var du glad och lycklig. I ett ljus. Mycket vacker.
  Catti

  SvaraRadera
 58. Kära Thomasine,
  Jag tänker väldigt mycket på dig och din familj just nu, och jag är säker på att någon håller dig i handen! Kramar och omtankar
  Jarinja

  SvaraRadera
 59. Jag tänker på dig, ber för dig och oroas av tystnaden.... Jag hoppas att du mår bättre, har dina nära o kära omkring dig och så hoppas jag på ett stort mirakel..
  Kramar och styrka från en trogen bloggläsare
  /Sus

  SvaraRadera
 60. Tittar förbi här varje dag. Tänker på dig och hoppas att du mår bra.
  -Sara

  SvaraRadera
 61. Vila frid.
  Alla mina tankar går till familjen i denna svåra stund.

  SvaraRadera
 62. Jag saknar dina inlägg!
  Tänker att du gör det som är bäst för dig just nu, det är det som är viktigt.
  Ljus och kärlek och kraft till dig.
  Helén v-ås

  SvaraRadera