torsdag 24 juni 2010

Fortfarande i stan, men ändå

Jag har inte åkt än, och jag borde packa och bära, men jag måste berätta först. Goda nyheter tycker jag att man ska skynda att dela med sig av.

I dag ringde Åke. Ni som varit med ett tag vet vem jag menar - han är kirurg och min hjälte. När Radiumhemmet släppte mig i mars, och i princip sa bye bye you're dying, steg Åke fram och lyfte upp mig igen.

Och i dag ringde Åke. Jag har väntat på det, men jag visste att han var upptagen med en kongress. Han hade tittat på mina bilder och var inte så lycklig över röntgensvaret, som han uttryckte det. Så är det ju. Men, sa Åke, "det har hållits en stor pancreas-kongress i Stockholm nu i dagarna, och där pratade man om ett nytt preparat, som kanske kan bli ett alternativ till Gemzar." Tänk va. Det är ett cellgift, som jag förstod det och det är testat i USA. Åke visste inte så mycket om det, sa han, och det gör man inte heller på Radiumhemmet. Men han skulle ta reda på mera och se om vi kan pröva det på mig. Under tiden tyckte han att jag skulle ha det skönt på Gotland ett tag. Om vi ska pröva något nytt måste jag vara i god form. Å Åke, han är så bra. Och mänsklig. Han betonade också att han inte tycker att det är försvarbart att ge något som är så giftigt om man inte vet att det gör nytta. Han förstår på riktigt hur vidrigt det är att bli förgiftad.

Det här är allt jag vet. När jag får veta mer berättar jag förstås. Men det påminner om det faktum att forskningen pågår hela tiden och att det plötsligt kan komma något nytt. Som Åke sa sist - "du ska se till att hålla i dig. Plötsligt kanske jag läser i mina forskningsrapporter om något nytt, som faktiskt kan rädda dig". Så mycket lovade han inte alls i dag, men tanken är bra att hålla i för alla oss som är sjuka. Det som betraktas som mirakel i dag kan vara en självklarhet några år senare. Vem vet. Vi ska hålla i oss vänner.

Åke är ännu en gång min hjälte. Två gånger är ett mönster. Efter besöken på Radiumhemmet känner jag mig dödsdömd. När jag har pratat med Åke tror jag att jag ska överleva. Det är som natt och dag.

När vi hade lagt på åkte jag på ännu en behandling hos amerikanska Terri Kosmicki, som arbetar med självläkningstekniker. I dag skedde ett genombrott där också, tror jag. Jag är övertygad om att hon har hjälpt mig. Terri kommer regelbundet till ett fint litet ställe där de arbetar med olika kroppsterapier, som heter CarrierCarrier (hemsidan heter också så). Det drivs av paret Pernilla och John Carrier. Pernilla är den kinesiolog jag var hos häromdagen. John och jag gick en massageutbildning tillsammans och han jobbar framförallt med massage, också för gravida, som han till och med kan hjälpa att sätta igång naturligt om de går över tiden. Världen är liten och jag är väldigt glad över att jag hamnade hos dem, efter att någon rekommenderat Terri till Sophie. Terri, Pernilla och John har hjälpt mig på ett fint sätt de här dagarna.

Sommaren kunde inte ha börjat bättre utifrån det läge jag befinner mig i. Jag är full av ny energi och kroppen arbetar vidare på egen hand efter all stödjande behandling och självläkningsteknikerna. Dessutom finns det en plan också efter augusti, om det inte sker mirakel på Gotland. Om jag behöver det så finns Åke och hans idéer. Allt blir som det ska. Nu kan jag åka med lugn i hjärtat.

22 kommentarer:

 1. Du är min hjälte, Thomasine. Vilken helomvändning du gjort de senaste dagarna. Som jag sagt förut - du är sjuk och smal, men så stor och stark. Du ser till att ta dig dit du vill. Värmen och solen är här och du ska äntligen få vara på Gotland en längre tid. Nu under sommaren kommer den positiva energin riktigt slå rot och växa i dig. Var försiktig med alla baciller på båten bara.
  Kramar Mia

  SvaraRadera
 2. Härligt att höra, glada och goda nyheter.
  Önskar dig allt gott. Först och främst en underbar, avkopplande och välbehövlig ledighet på Gotland. Sedan får man, precis som du säger, se. Ingen har några garantier, det gäller att leva i nuet. Att ta till vara varje dag och göra det bästa av den. Carpe Diem. Njuta av stort och smått, för det bästa i livet är gratis.
  En stor kram till dig. Ser fram emot att höra ifrån dig från Gotland. Ha en underbar sommar!
  Kram från Maria

  SvaraRadera
 3. P.s
  Glömde
  En stor kram och en önskan om en skön och härlig sommar till Dr Åke också. Underbart att det finns läkare som han.//Maria

  SvaraRadera
 4. Heja Ake, igen!! Han verkar verkligen vara ratt man for sitt jobb. Harligt med en lakare som ser DIG och ger dig mer hopp och tro. Precis vad du behover och vi andra med. Fortsatt halla i dig, Thomasine ( vi haller ocksa i dig). Och snart ar du tillbaka pa ditt Gotland, aah vad glad jag blir. Det ska bli en underbar sommar!!!!
  Kramar i massor till dig fran mig. Hajsan.

  SvaraRadera
 5. Underbara nyheter o skönt att höra innan du reser. Kör försiktigt o glad midsommar allra finaste vännen.
  Puss karin

  SvaraRadera
 6. Yes Åke! Yes Thomasine!

  SvaraRadera
 7. Å å å Åke han är min hjälte också! Ikväll ska vi fira midsommar, gotlandsvänner som är kvar i stan, det blir härligt - men ännu härligare när vi snart är hos dig! Glad midsommar, kramkram Brita

  SvaraRadera
 8. Hej där. Jag försökte skicka tvillingsk kraft från Aix runt våra födelsedagar att lägga till den supercocktail av världens kärlek, goda gifter, Åkes klokskap och all kraft du frambringar själv och som kommer göra dig frisk. Ett gotländskt enris blir som pricken över i.

  Här är det torrt och varmt. Tänker på dig ofta.

  Svante

  SvaraRadera
 9. Härliga nyheter du kommer med. Dr Åke verkar vara en läkare med hjärtat på rätta stället. Vilken glädje och förtröstan du utstrålat de senaste dagarna på bloggen.
  Lycka till med Gotland.

  SvaraRadera
 10. Välkommen hit till Gotland!

  Marianne

  SvaraRadera
 11. Åke," the king" igen, man blir så glad att man gråter av lycka, du är så värd honom!!! Hoppas Åke går på massa bra konferenser i sommar och att du bara växer och blir starkare, som en gotländsk ros! kram Helena

  SvaraRadera
 12. Packa nu så ses vi på solkusten, ska bli helt underbart! Säg till om du behöver hjälp med något, vi kommer på söndag den 4 juli. stor kram camilla

  SvaraRadera
 13. vilka positiva nyheter tänker på dig, dina vänner och familj! Lotta J

  SvaraRadera
 14. I min värld är Åke som en läkare borde vara. Du förtjänar inget mindre. Hälsovården hade blivit bättre med flera Åke. Världen hade blivit bättre med flera Thomasine. Kram och solsken!

  SvaraRadera
 15. åh va underbart thomasine! nu fick vi nytt hopp! Jag längtar så efter gotland vi ses snart där!

  SvaraRadera
 16. du är fasiken helt fantastisk.............är helt hetro..typ.. men blir helt tagen av dig människa..Kanske helt galet i dina öron men jag pratar om människor, för ngt annat är vi ju inte..o du är som sagt helt magiskt o jag skulle kunna göra allt för att ha dig i mitt liv.......

  SvaraRadera
 17. Åh vilka sköna ord. Och den där åke han är en sådan läkare man vill träffa när man är sjuk. Han verkar äkta och innerlig. Skön start nu när sommaren verkligen är här med ljus och värme. Kram

  SvaraRadera
 18. Vad härligt med en sådan läkare som kan inge hopp i dig. Men din egen kampvilja är det som betyder mest nu. Se till att leva gott nu och samla kraft inför att prova de nya medicinerna. Jag hoppas och tror att de kommer att funka och ge dig mer liv och mer tid.
  Styrkekramar från en cancersyster

  SvaraRadera
 19. Härligt, härligt.....nu vänder det!!
  Styrkekramar Siss

  SvaraRadera
 20. Åh, vilka underbara nyheter! Tack för att du berättar om det. Att få höra om framsteg i forskningen ger liksom en mening med alla pengar som cancerfonden får av alla som sörjer cancerns offer. Min man, kanske gjorde det någon skillnad. Önskar dig all kraft och återhämtning!

  SvaraRadera
 21. Hej Thomasine,
  Det låter så mysigt med shalan nere på Gotland.
  Nästa sommar vill jag åka dit! Vore fantastiskt med bed n breakfast också. Då kunde man både bo och yoga. Skulle vara lika härligt som när vi var nere på Österlen.
  Kram kram från Tina

  SvaraRadera
 22. Njut av sommaren och dina nära och kära!

  Ljus och kärlek
  Helén
  vås

  SvaraRadera