lördag 12 juni 2010

Femtonde gjord

Jag är här. Jag vacklar lite, kroppen är öm av att ha legat platt, men rösten låter som vanligt och jag har gjort min femtonde rond. Den var sådär, får jag säga. Spypåsen i handen länge och väl. I natt såg jag på Rocky 1 på teve o tyckte att han och jag hörde ihop. Han står upp i femton ronder mot världsmästaren. Jag har stått upp mot Mr Gemzar eller tumören eller båda. Innan jag hann kräkas första gången, fortfarande på Radiumhemmet, hade jag ett långt samtal med tumören. Nu är det sommar. Hit har jag strävat.

Vi får se vad det ger. Jag vågar knappt tänka på nästa vecka. Men jag tänker sommarlov och världens roligaste sommarjobb. Och så tänker jag hopp. Jag har fått så många bra tips av er om vad jag ska tänka och hur jag ska se på läkarna jag möter. Dessutom har Lotta (F) gjort om ingången till Radiumhemmet åt oss som måste gå in där. Home of Hope. Tack. Vi måste hitta på något med den Lotta. Måndag röntgen. Fredag besked.

15 kommentarer:

 1. Rocky gick det bra för. Det blev både Rocky 2, Rocky 3, Rocky 4 osv. Det ska gå bra för dig också!För att vi är så många som älskar dig och som vill se Thomasine 2,Thomasine 3 osv i all evighet.
  Skönt att höra från dig igen.
  Marie

  SvaraRadera
 2. åh, vilket fint litet ställe hon fixat :).
  med mr Gemzar mot skithelvetescancertumören förstås.
  men nu har den väl fått vad (o mer) den tål o ska väl äntligen erkänna sig besegrad. hur kan den annat?
  den kan ju omöjligtvis känna sig bekväm o överleva i denna miljö som är du, fylld av livskraft, kärlek, yoga o... ja, sånt som är gott o livsgivande.
  tumörer gillar inte sånt. så d så.
  kramar!

  SvaraRadera
 3. Nu var ingången mer inbjudande
  ;-)

  SvaraRadera
 4. Massor av kramar till dig! Nu är sommaren här, ditt sommarlov!
  Jag tänker på dig, skickar kärlek och energi.
  oooooom

  SvaraRadera
 5. Önskar dig ett underbart sommarlov med mycket lek och glädje!!! Stor kram Maria

  SvaraRadera
 6. Thompi, du fina. Det ÄR nåt med dig. Nåt alldeles särskilt. Nåt som utmärker dig bland hundratals. Du syns, du strålar. Du har DET. Det är inte många som går rond efter rond, sen sätter sig upp och skriver långa inlägg som berör och upprör ibland, när man förstår hur det är att vara i den sistuation som du är. Hur ni blir bemötta av sjukvården.
  Och förutom det, sedan tar cykeln och cyklar till yogastudion och jobbar några timmar, för att sedan fika med sina elever och utstråla ett lugn, för att liksom lugna oss dina vänner.
  Hela du är ett mirakel.
  Och JA, ingången till radiumhemmet borde döpas om. Det vore väl en bra början.
  Vi ses snart. det ska bli härligt att yoga med dig i rummet. Puss

  SvaraRadera
 7. Vilken fantastisk bild! Man kan inte bli annat än glad!

  det behövs barnasinne! allt är möjligt!

  anna l

  SvaraRadera
 8. Vill bara titta in och säga att du är på väg, precis som Rocky. Det är slingrigt och krångligt och smärtsamt innan du är frisk. Du står upp! Som Rocky :) Home of hope, underbart! Du får ett stort lass av energi, solsken, kramar och dj-ar anamma från Örebro!

  SvaraRadera
 9. Vilken enastående kämpe du är!
  All sol och värme till dig.

  kram,
  Lovisa

  SvaraRadera
 10. Jag håller tummarna och allt annat jag kan hålla för dig imorgon. Och ber för ett glatt besked på fredag!

  Stor KRAM,
  Regina

  SvaraRadera
 11. Käraste Thomasine,det är klart att du liksom Rocky kommer resa dig och gå vidare efter dina ronder! Nu är sommaren här och även om solen inte syns till varje dag så känns värmen så stark och närvarande när du skriver! Kommer tänka på dig hela veckan! Många tusen kramar från kusin Viveka

  SvaraRadera
 12. kram thomasine
  tänker på dig idag och imorgon

  från anna-pi

  SvaraRadera
 13. Många varma tankar till dig den här veckan! Tänk på sommaren, på Gotland och på hur mycket du klarar. Du är starkare än Rocky!
  Fanny

  SvaraRadera
 14. Heja heja heja dig Thomasine, vilken kämpe! Många tankar och hopp om positivt besked och om att du snart får återse ditt Gotland och hämta kraft! Tänker på dig idag! Kram Jarinja

  SvaraRadera
 15. Do It your way Tomasine !
  Du om någon fixar det.
  Funderar på att komma till Gotland.

  SvaraRadera