söndag 2 maj 2010

Världens roligaste jobb

I dag var det alldeles fullt i yogarummet när jag kom. Så jag hjälpte fröken Natalia i stället för att yoga själv. Det var första gången jag jobbade sedan jag blev sjuk. Det var inte ens jobbigt. Bara underbart roligt och skönt att få använda mina händer igen. Och härligt att få se alla kända ansikten och några av mina gamla elever, som fortsätter att jobba på så fint.

För mig finns det inget roligare jobb än att få gå runt i ett rum som detta. Det är fullt av aktivitet, alla gör sin yoga i sin egen takt och som lärare går vi runt och hjälper till där det behövs. Se här vad alla jobbar hårt. Allting bygger på att man helt enkelt gör. "Do your practice and all is coming", som ashtangayogans guru sa, och alla yogisar har hört tusen gånger. Men så är det ju med allt. One by one you do. Läraren lär känna sina elever och vet med tiden precis vem som behöver hjälp med vad. Yogautövarna kan då i sin tur känna sig trygga med att de får säkra justeringar och våga låta sig bli lite mer utmanade allteftersom. Har man dessutom två lärare på sig så här gäller det verkligen att man litar på dem...


Att stå på händer är bra för att bygga upp styrkan i armar och axlar. Dessutom är det väldigt roligt. Man känner sig som tolv år igen. Det är som en lek. Se här på C, B och J - vilka unga 40+. Be proud!

Och så är det drop-backs, som ni vid det här laget nog vet är att droppa bakåt, alltså gå ner i brygga från stående och upp igen. Läraren kan hjälpa den som gör sin yoga att komma djupare i en rörelse och att hitta rätt riktning. Ibland behöver läraren hålla i, till exempel när man gör drop-backs. Här är i ordning Malin, Camilla och Mikaela (med babyn i magen). Jag kunde inte låta bli att störa och ta bilder i dag igen. Jag lovar att sluta med det snart. Hur man ser ut är knappast yogans fokus. Därför är det till exempel heller aldrig speglar i en yogashala. Ashtangayogan är en fysiskt kraftfull träning, som också strävar efter att utmana utövaren. Du måste fokusera på både andning och rörelse hela tiden och det gör att det också blir en mental träning. Man rör sig hela tiden i ett flöde där rörelse och andning länkas samman till en serie rörelser. Med tiden blir det som en meditation i rörelse. Men, i alla fall, någon gång kan det också vara roligt att få se hur man ser ut när man gör sin yoga.

Efteråt, när man har ansträngt sig sådär hårt och äntligen kommer till vilan, kan man få en treat ibland. Lite tryck på bröst och axlar och hjälp att sträcka ut nacken. Det tycker jag som är massageterapeut och längtar efter att massera är roligt att få göra när tiden finns.

Här sitter fröknarna svettiga och glada på slutet. (En behöver få lite sol på kroppen kan man säga.) Det är väldigt varmt och immigt i rummet.

Kaffe i solen efteråt blev det i dag också. Fina vänner. Det blev en underbar söndag igen. Det behövde jag faktiskt. För även om läkarbesöket på Radiumhemmet gick bra i fredags så påverkar det mig rätt mycket att vara i den miljön och att behöva fokusera på hur illa det är ställt med mig. Jag vill inte vara i det. Det gör mig bara ledsen. Jag vill yoga och jobba med mina händer och planera sommar med yoga på Gotland. Så tack för i dag! (PS. lilla bilen gick igenom.)

19 kommentarer:

 1. Åh vad underbart att du kan vara i ditt rätta element igen- som yogalärare. Det var så mycket glädje i salen idag när du kom och hjälpte oss med justeringar. För mig var det första gången du hjälpte mig och det kändes väldigt mentalt starkt. Tom brygga som jag fortfarande tycker är väldigt tungt kändes plötsligt kul. Vi har Gotland gemensamt och jag tror att varje resa du gör till ditt Hoburgen kommer fylla dig med enorm kraft inför dina utmaningar. Du är otrolig, i ditt skrivande, i din inställning till allt och du ser så levande och strålande ut! Solen lyser över dig Thomasine.
  // Annika C.

  SvaraRadera
 2. Du är för rar annika, jag är så glad att jag fick träffa dig i dag - o att ni låter mig jobba! stort tack för dina ord. gotland är bäst!

  SvaraRadera
 3. Fröken mia2 maj 2010 20:22

  Gotland är bäst! Du ser otroligt stark och frisk ut! Kram till dig

  SvaraRadera
 4. Heja, heja - kul att Du jobbar! Läser Nisse Simonssons bok "Varför mår vi så dåligt när vi har det så bra?" Han skriver humoristiskt och hur vissa delar är särskilt viktiga i livet - säkert Din yoga och han nämner skrattet. Sidorna 43-44 handlar om hoppets anatomi - gäller Dig! Boken kostar 38 kr kanske ett tips, kram igen Camilla

  SvaraRadera
 5. jaa, bästa fröken o snart syster mia. vi ses där i sommar vettja. o fina camilla, tack för att du också är med mig hela tiden - o tack för bra tips!

  SvaraRadera
 6. http://www.vattumannen.se/Artikel_ResanTill.aspx den här inspirerande boken kanske kan vara ngt för dig - lycka till Lena

  SvaraRadera
 7. Ja, det var magiskt idag Thomasine. Att se dig och känna dina givande händer. Det har jag längtat så efter. VI kände alla din värme och glöd där i rummet - det var precis som det ska vara. Du är ett mirakel. Kramkram // brita

  SvaraRadera
 8. Lite kallt i solen på Gotland idag, men havet lyser blått...
  välkommen hit igen efter Radiumhemmet. När jag var klar med strålningen där för tio år sen, så hade jag med några fossiler till personalen, de kanske ligger där än...

  SvaraRadera
 9. Vad härligt att läsa om din dag Thomasine! Det märks verkligen att du älskar ditt jobb, texten bara sprudlar av ditt engagemang och din energi. Lyckos de elever som fick träffa dig idag, du är verkligen världens bästa yogalärare och inspiratör! Kram från Fanny

  SvaraRadera
 10. Hej lilla syster,det är klart att besöket i fredags dränerar dig fast det var bra på sitt sätt. Jobbigt och ledsamt att överhuvudtaget behöva befinna sig där en en enda sekund när man bara vill vara mitt i livet. Men du har sagt det förr, att du ser det som ett tandläkarbesök. Det är inte så kul men nödvändigt,(min egen formulering)

  Så bra det låter att du valde att vara "fröken" idag. Jag är ledsen att jag inte var där. Jag behöver verkligen dina händer på min panna efter ett yogapass.

  Vi har just kommit hem från ett besök hos A med familj i Trosa. Hur härlig är inte skärgården? Klippor, hav, metspön, abborrar och små femåriga Jackknän med skrubbsår. Det var fint.

  All kärlet till dig som ger så mycket.

  Sophie

  SvaraRadera
 11. Jag blir så inspirerad av bilderna och ivrig av din blogg idag. Nu ska jag anstränga mig extra i mina bryggor. Tack! Sara L

  SvaraRadera
 12. Så underbart,Yoga - förenar
  Kram Thomasine!

  SvaraRadera
 13. Hej Thomasine. Det var ett tag sedan jag lämnade en kommentar, men jag följer dig på resan och läser inläggen här. Jag blev så glad över att ditt senaste besök på Radiumhemmet gick bra och att du nu har en läkare som du känner dig trygg med.
  På tal om statistik och hur du blev bemött tidigare: jag är gift med en statistiker, Erik. Vi är ganska olika jag och Erik, jag väljer hellre att tro och att bejaka det som inte går att mäta i siffror och som kanske inte alltid är vetenskapligt belagt. Erik är en sann teoretiker, med helt andra "glasögon" på sig, men någonstans på mitten möts vi oftast i våra diskussioner. För han säger, att även om statistiken just bygger på siffror, fakta, studier, är det ändå så att det alltid finns en till parameter: "Det är högst sannolikt att det osannolika inträffar". Och det brukar jag luta mig emot när jag tycker att siffror, fakta, studier är mig emot i mitt liv. Det osannolika inträffar. Med stor sannolikhet. Och du, Thomasine, är på god väg att putsa siffrorna! Kram, Marita

  SvaraRadera
 14. Den här graviditeten får jag en massa bilder tagna på magen iaf, även om de flesta är tagna när jag är iklädd träningskläder i Natalias shala! Härligt att se dig så stark och pigg, Thomasine, och få en och annan justering också :-) Ses snart igen!

  SvaraRadera
 15. thomasine, du ger lust till generositet och att reflektera kring densamma! det där med att du är sjuk, det finns inte i din person, det är bara något som gav den här bloggens födelse och som i förlängningen GER, till mig bland annat,

  anna l

  SvaraRadera
 16. Hej Thomasine!
  Jag hittade hit av en slump och har läst din blogg från början till slut. Du har påverkat mig djupt! Jag tror att jag kommer att tänka på livet och vilka möjligheter man faktiskt har att påverka det (kanske oavsett hur svåra hinder man står inför) på ett helt annat sätt framöver. Tack för det! Jag sänder alla mina starka, positiva och livgivande tankar och böner till dig!
  Vänliga hälsningar från Maria i Uppsala (som också älskar Gotland!)

  SvaraRadera
 17. Hej Thomasine!
  Läser din blogg varje dag och tänker på dig och försöker skicka dig positiva tankar och energi. Du är så stark och och ger så mycket med dina ord.
  Tack för att du delade med dig av de fina yogabilderna, nu känner jag lite inspiration för att kliva upp imorgon och ta mig vidare förbi solhälsningarna. Kram från Sara

  SvaraRadera
 18. Hej!
  Hörde att du varit där och assat, och blev så jätte-jätteglad av att höra det. Och nu, att få se bilderna! Kul. Hade nästan glömt hur shalan ser ut då den är så där svettigt full. Det är ju mest bara jag + N. som är där då jag tränar, i det efter-svettigarummet.. Måste erkänna att jag kände ett stänk av saknad efter den där enorma energin, gruppens dynamik, driv och kraft.
  Hoppas vi ses snart. En ny söndagmorgon kanske, då inga dagislämningar sker!

  Big love,
  Sassa.

  SvaraRadera
 19. å sassa ja vi måste ses snart! jag har också saknat energin så - o även våra små möten. jag hoppas innerligt på en söndag! big love tillbaka.

  SvaraRadera