tisdag 4 maj 2010

Ovanliga vanliga dagar

Om jag ska säga något om mig i dag? Jag vet inte, jag är väl ganska vanlig.

Jag gick upp sex och jobbade i yogastudion i morse igen. Det var så roligt i söndags så jag längtade tillbaka. Min egen yoga kan jag göra själv. Det blev en lyxmorgon med frukost med mina gamla yogavänner efteråt. Vi kände oss som förr ihop. Så åkte jag hem och och kollade in vårens nyheter på H&M. Jag går ute på stan som vem som helst. Jag är inte rädd för att träffa människor. Jag har fått tillbaka lite armmuskler. Jag gör preliminära sommarplaner i kalendern. Jag pratar med Bengt i Hemse om en ny spis efter spisen som sprängdes. Snart åker jag till Gotland igen. I morgon? Nej, vänta då kan jag inte. Då har jag ett tandläkarbesök. Eller? Radiumhemmet. Vad gör jag där?

Jag är ganska vanlig. Det är det som är tricket, det är det som håller mig uppe och gör mig glad.

Det är det som gjorde att jag kände mig så glad när jag igår åkte till min fantastiska healer och guide, som finns här i Stockholm. Sist jag träffade henne - vilket också var första gången - var det sen höst och jag hade ont i magen och var stressad. Hon såg inte tumören då, men hon såg blockeringar i solar plexus. Den gången sade hon att jag, med start i början av året, skulle förändras mycket som person och att jag i den processen skulle bli väldigt stark. Jag skulle också börja jobba med människor som är sjuka och då använda mig av yogan i kombination med nya rörelser, som skulle komma till mig. Det jag mest tog till mig var att hon sade att själen sörjde att jag inte längre skrev. Hon visste ingenting om mig.

Trots min hemska resa med sjukdomen efter vårt förra möte så kände jag mig mycket bättre, gladare och lugnare när jag åkte dit igår än i höstas. Det var det första jag sade till henne. Det första hon sade var att hon sett att familjen blivit väldigt stark tillsammans under den här tiden. Hon är en sådan som ser saker.

Jag kan inte nog betona glädjen i att en person som hon, liksom hennes man, tror på mig. De är så vänliga och generösa och ägnar sina liv åt att ge till andra på olika sätt. Jag har aldrig ens träffat honom och ändå har de båda mig i åtanke under sina dagliga sessioner för helande på jorden. De arbetar bland annat för att hjälpa sjuka människor, som är drabbade av mycket biverkningar från olika mediciner, eller som lever under svåra förhållanden och inte har tillgång till någon vård alls. De samarbetar med andra och de prövar ut nya metoder för att hitta läkning. I det är jag med. De verkar ha en idé om att jag har en uppgift att utföra här. Därför ville de också ge mig healingen som gåva. Jag kommer kunna dela med mig av mina erfarenheter till andra sjuka och berätta för andra om det jag nu är med om, säger hon. När jag berättade att jag skriver igen - här - sken hon upp.

Ni förstår vilken livlina de ger mig. Jag har en uppgift. "Vi vill att du ska vara stark på denna jorden", fick jag höra. Jag vill inget hellre. Vårt samtal stärkte mig i min tro om att jag är på rätt väg. Jag fick veta vad jag ska göra och tips om vad jag ska äta, och till stor del är det vad jag redan gör och äter. Det blev som en bekräftelse på att jag gör rätt.

Jag var lite nervös innan över vad hon skulle se. Men det hade jag inte behövt vara. Hon har sett så många mirakel att mirakel är hennes självklara inställning. Och hennes naturliga ingång är att ta reda på sjukdomens budskap, skapa en relation till sjukdomen och sedan låta den få gå tillbaka med hjälp av universum. "Det som har bildats kan också återbildas". Så galen är jag också. Jag fick veta att jag ska vila, låta det här få vara en paus och sluta oroa mig för att jag inte gör nog. För det gör jag, sade hon. Och jag har hjälp hela tiden. Tänk er att få höra det i min situation. Det gör gott som motvikt till de negativa besked och upplevelser som följer med när man som jag också är i händerna på sjukvården. Och så mycket hippie är jag att jag tar det till mig. Jag har också alltid tänkt på intuitionen som en kraft att räkna med. Vissa saker vet man bara och jag har vetat många saker. Jag tror också att vår intuition blir mer utvecklad med åren. Den blir dessutom lättare att höra när vi vistas i naturen liksom av stillhet, yoga och meditation. Men att behålla tron hela tiden i min situation kräver ändå ett arbete. Det är skönt att få hjälp.

Efter ett långt samtal fick jag en timmes healing av både henne och hennes man. Han ville också vara med, så han deltog hemifrån. Det är fysiskt mycket påtagligt vad som pågår när de arbetar.
Dessutom fick jag med mig helande rörelser, som jag ska göra och som jag också ska kunna hela andra med.

"När du var här sist var det som om du hade en stor hög vägg framför dig att klättra upp för. Nu är du mycket starkare. Du upplever dig själv som lugnare, men jag ser att du också är starkare. Du har bara en liten bit kvar att klättra upp för den där väggen så ser du ut över allting", var det sista hon sade till mig när jag gick. Jag kom lite högre bara av timmarna med henne.

(PS. hon har under ett tag framöver en paus från arbetet med healing för ett annat projekt.)

22 kommentarer:

 1. Ljuv musik uppstår när du berättar Thomasine! underbart att höra! Lita på dig själv och din intuition och gå på din väg som bara fortsätter.....Allt ljus och all kraft till dig/monica

  SvaraRadera
 2. Ja du är alldeles speciellt ovanligt vanlig. Solen lyser in här på Zinkensdamm när jag läser om allt det ljusa. Thomasine, jag tror också så starkt att du har en alldeles särdeles viktig uppgift i den här världen. I det här livet. Det är många av oss runtomkring dig som behöver dina händer och det du ger med dem genom den unika kraft du har. Du är modig och du är på rätt väg. Fortsätt klättra. Fortsätt hela dig. Jag blundar och ber att vi ses på fredag och att din morgondag kommer med ljus trots "tandläkarbesöket". Puss Lisa

  SvaraRadera
 3. Söta monica o lisa. man kan inte bli annat än ljus av er! i dag brinner faktiskt mina händer av mina nya helande rörelser. jag kommer lisa, jag kommer ;-)

  SvaraRadera
 4. Å så underbart att du både har varit fröken igen och att du har fått träffa din healer. Jag är full av beundran inför människor som de och full av beundran inför dig. Livlinor att hålla sig i är nödvändigt liksom vanligheten i livet.

  Bejaka livet och hippien i dig. Jag ska se om jag kan hitta en hippieklänning, lång sådan, att skrota runt i.

  Puss

  SvaraRadera
 5. jag tänker när jag läser dina senaste inlägg att jag ska komma på nåt bra, klokt att skriva. men. vet du? jag sitter bara här o ler o mår så bra! jag liksom pöser lite. ja. jag blir alldelens stolt över dig. precis som om jag hade varit med o tillverkat dig alldelens själv :) ja. d är så d känns! stolt!
  över dig. för du gör sånt jobb o är så fantastisk. ja. du behövs verkligen här mitt i bland oss vanliga småpatetiska människor.
  så är det.
  fortsätt så. du är definitivt på rätt väg. rakt uppåt!
  kramar!!

  SvaraRadera
 6. Och jag som inte känner dig ens, men på något vis känns det så när jag läser här - jag blir så berörd och rörd. Fina vackra och kloka ord skriver du idag. Igen! Och jag vill att du ska veta att du finns i mina tankar också. När jag sitter i min stilla stund efter morgonyogan. Kram och gonatt!

  SvaraRadera
 7. Låter så spännande!
  Jag beundrar din styrka och öppenhet.
  Har du någon möjlighet att tipsa mig om denna healer,har hon ngn mottagning eller så?
  Om du hinner och kan får du gärna återkomma.
  Vänligen Julieta
  julieta@nyhetsgrafik.com

  SvaraRadera
 8. å cia, om jag kan få dig att pösa lite så är jag lycklig. du HAR ju en del i min uppbyggnad. liksom syster sophie förstås. ja tack gärna till hippieklänning! o annika, tänk att du oxå har mig som du inte ens träffat med efter yogan, jag är stum! det är så fint. o så sist julieta, jag skulle gärna tipsa men hon har en paus från healingen en tid framöver.

  SvaraRadera
 9. Vännen, ja, du lyser du! Som den solstråle du är, lite under lugg som inte finns. Hoppas floursköljningen gå fint imorgon!
  Jag är så glad över att jag får låna din syster några dagar. Kramar Lotta

  SvaraRadera
 10. Tack. Du betyder så otroligt mycket för så många. Stark på jorden är vad du är.
  Puss och sov gott, i morgon är det en ny arbetsdag för oss
  Lollan

  SvaraRadera
 11. En alldeles vanlig hippie fröken, som klättrar över höga väggar, med brinnande händer och intuition, som har uppgifter på denna jorden, att skriva, vara stark och just nu att vila! Vilken alldeles underbar kombination! Du ger så mycket med allt du skriver, hela tiden hjälper du andra och sprider kärlek, ljus och hopp. Vackert!
  Som ett alldeles vanligt mirakel är du:-)
  Och i morgon tandläkarbesök. Jag jobbade en kort tid som tandsköterska och tänker alltid på det när du ska på dina "tandläkarbesök". Om jag var din "tandsköterska" skulle jag ta väl hand om dig och hålla dig i handen under behandlingen, och då fascineras av dina brinnande händer...
  Jag ska tänka på dig i morgon! Jag ser framför mig hur du skrider in på Radiumhemmet i hippieklänning, och tillåter dig att VILA medan Mr Gemzar gör sitt. Vi är med dig. Vive la Thomasine!

  SvaraRadera
 12. Kära Thomasine! Vilken kraft du sänder och utstrålar. Jag följer din fina blogg sedan en tid och beundrar din enorma styrka. Du verkar så vacker! Här sitter jag helt frisk och lycklig med allt som jag har åstadkommit och som jag har förmånen att få njuta av. Det är så viktigt att hitta allt som gör en glad och man behöver ju inte leta långt bort.
  Kram från Viveka

  SvaraRadera
 13. Hej och godmorgon! En ny "vanlig" dag att ta itu med. Visst uppskattas det!
  Som medveten matkonsument som Du är bör Du inte glömma att få i Dig livsviktig olja för att skydda membranet på Dina friska celler. Linfröolja, är att rekommendera.
  Hälsn. Gotländska Lotta i Kalmar

  SvaraRadera
 14. Hälsning från ett regnigt gotland, våren är ju lite sen i år, men sommaren blir fantastisk

  SvaraRadera
 15. Om man som jag tror att det finns en mening med allt så är man satt i detta liv för att lära sig något. Nu har du nu satt ord på det jag hela tiden tänkt.

  Den enda rimliga anledningen till att just du skulle få cancer är att du ska lära både oss och dig själv något. Att det ska vara en så smärtsam inlärning är för jävligt, men kanske var det enda sättet att nå allra längst in i dig? Du har byggt så många lager av insikter och sundhet att man nästan hade lurats att tro att du var så där helt perfekt. Men vore du det skulle du ju inte fötts till jorden!

  Jag tror som Healern att du har en uppgift. Genom att du hela tiden skriver dina insikter får vi resa lite gratis. Känns väldigt orättvist men jag är oändligt tacksam för att jag får lära mig med dig. Hoppas på att kunna få ge tillbaka!

  SvaraRadera
 16. Tack bästa anna, nog är det en jävla resa men får jag ta mig igenom den så är ju lyckan gjord! hej o tack också till mina nya fina vänner från olika håll i landet, inte minst gotland (nu eller ursprungligen). lotta o cajine o agneta - sol till er på er resan! sol o kärlek till alla i dag. plus en ismössa...;-)

  SvaraRadera
 17. Det var härligt att se dig igår "in action" Thomasine och vad som gör mig extra glad när jag läser ditt inlägg är att du verkar dra "rätt" människor till dig just nu (Kirurgen Åke och dina healers). För det är precis vad som sker när man är synkad med universum, man får det man behöver och jag är övertygad om att det kommer att dyka upp fler, för något säger mig att du åker på den gyllene rälsen just nu. Följ hjärtat och du hamnar där du ska vara. Kramar och solsken
  Cecilia

  SvaraRadera
 18. Å cecilia, då är du ett bevis på det, som säger just detta. du har flera gånger sagt kloka o snälla saker som jag har behövt här. stor kram.

  SvaraRadera
 19. Thomasine, jag blir pirrig o lycklig av att läsa ikväll. har ju alltid vetat att du är fantastisk med speciella gåvor och energier som gör att jag ( o många många fler...)vill vara nära dig.
  Plocka fram hippien i dig o följ din instinkt.
  Love love love
  Karin

  SvaraRadera
 20. Thomasine, i min helt vanliga vardag gläder jag mig till att läsa dina ovanligt inspirerande, kloka och beskrivande texter. Du är så vanlig att du är unik. Härliga vanliga du. Stor Kram.

  SvaraRadera
 21. Kolla här Thomasine:
  http://www.nanotechwire.com/news.asp?nid=9562

  inte vet jag men det kan ju vara något...

  Kram

  SvaraRadera
 22. hej hej alla. stort tack för tips emelie. jag tar gärna emot sådant!

  SvaraRadera