söndag 18 april 2010

Nu yoga o kaffe! - nu med ännu fler bilder

Trots sen och stökig natt var längtan så stark så jag lyckades gå upp i morse och åka till det där rummet jag alltid är på väg till. Här är jag lycklig. Jag gjorde mer yogarörelser än jag gjort på länge, så nu skakar benen men kroppen är också påfylld med prana - livskraft - och är därmed glad. Den är inte heller så stel som man skulle kunna tro, den stora skillnaden är att armar och ben är svaga. Titta vilka små spetiga tentakler. Men det kommer tillbaka.

Sen störde jag mina yogavänner genom att filma och titta på dem. Titta här på Peter och hur han kan stå på händer länge och sedan gå över. Snyggaste handstand over!Här går han åt andra hållet i stället.


Här ligger Peter i supta kurmasana - den sovande sköldpaddan. Den som inte yogar tycker nog inte att vi är kloka. Det är vi väl inte riktigt heller men kul är det och glad blir man av att yoga (jag vill också säga frisk vilket man kanske kan vilja diskutera när det gäller mig, men vem vet var jag hade varit utan yogan?). Det tar några år av daglig practice för att komma hit och kunna göra sköldpaddan på ett säkert sätt för de flesta. Det är helt avgörande att man har andningen med sig och att man jobbar med stöd av både buken och bäckenbotten (dvs don't try this at home...) Allt kommer steg för steg. One by one you do.

Det gäller också här, i Kapotasana. Det här är Mikaela, som gör och får hjälp av fröken. Den som tittar noga ser att Mikaela är gravid. En kvinna som har en regelbunden practice kan fortsätta att yoga när hon är gravid och till och med göra den här kraftfulla rörelsen. Men ni ser att det är en väldigt utmanande bakåtböjning så det är inte heller något man ska pröva hemma (gravid eller ej). Ni ser också hur hon får hjälp av fröken att nå sina hälar. Snyggt Mikaela. Här gäller det att andas! Det är den här rörelsen jag brukar tjata om att jag längtar efter att göra igen. Kapotasana - duvan. Jag älskar den. Och bävar inför den. Och så är det varje dag (när jag är frisk). Ni förstår att yoga är rena kroppsterapin. Varje dag utmanas ens rädslor och begränsningar, och varje dag försöker man andas sig igenom dem. Det följer med en ut i vardagen också.

Här ser ni Anna i full fart. Hon är på väg upp ur en drop-back; alltså hon har gått ner i brygga från stående och ska sedan upp igen. Anna är modig och stark i benen och kan droppa ensam efter bara dryga 1,5 års (inte 2,5 ju) regelbunden träning - det är snabbt - och endera dagen kommer hon att stå upp, jag lovar. Om inte annat i sommar ju Anna!

Efter yogan måste man få kaffe. Så det fick vi i dag också, både på Rival och i solen på trappan mot Mariaberget. Bättre kunde det inte vara och alla är så snälla mot mig. Jag kommer snart igen. Tack för i dag. (Det finns fler bilder men jag vet inte hur ni andra ställer er till att bli uppvisade i era yoga-asanas?). Här är i alla fall jag med yogafröken o hennes familj o Peter i mer normal skepnad. Jag har uppenbarligen ingen koll på hur man plutar snyggt med överläppen...


Sist vill jag bara säga tack för alla uppmuntrande kommentarer hela tiden. Ni gör alla stor skillnad för mig. Flera av er skickar dessutom ihärdigt reiki healing till mig, både morgon och kväll. Några klockan 8 på morgonen, några klockan 21. Det är som en liten rörelse. Helt fantastiskt för mig förstås och jag tar emot med stor respekt och glädje. Jag blir faktiskt starkare för var dag som går. Gotland kommer att göra sitt också. Vi hörs därifrån. Och en påminnelse - SVT2 nu kl 18.30 om bloggar och sjukdom (programmet med det dumma namnet men intressanta gästerna).

36 kommentarer:

 1. Ja, yogan är verkligen ett nödvändigt inslag i livet. Det blir ett behov. En längtan.
  Det är ju genom den som jag känner dig lite, och då främst yogan på Gotland. Vad härligt för dig att få komma dit! Detta fantastiska ställe på jorden!
  Ha det så skönt.
  Kram,
  Lovisa

  SvaraRadera
 2. Du är så fin! Jag skulle yogat imorse.. satans. vill ju träffa dig.
  Massa pussar

  SvaraRadera
 3. Hej! Var en supertrevlig alldeles vanligt söndag i vårsolen, men samtidigt något alldeles extra med finfint besök från en av mina favoritfröknar. Det är så roligt när du kommer!! Bara mysigt ha dig fotande med nya mobilen och puschande lite extra då och då. Välkommen snart igen. Kramkram lisbeth

  SvaraRadera
 4. No way ar du sjuk du ar ju ursnygg och man kan inte se ett spar av sjukdom dar, den dumma lilla tumoren ar helt sakert pa vag att forsvinna ut ur kroppen det ar jag overtygad om nar jag ser dig sa snygg och glad pa yoga.
  Yoga pa bara!!!!!
  kram fran ett kallt Ny

  SvaraRadera
 5. Høres ut som om du har hatt en deilig dag! Takk for påminnelsen om TV-programmet! Leste innlegget ditt 18:25, så jeg har satt det i opptak. Skal se det senere i kveld. Ha en fin kveld, kjære Thomasine! XXX Siri

  SvaraRadera
 6. Åh, det kändes verkligen helt underbart att se dig imorse! Redan när Natalia lyste upp, sa "Thomasine!" och halvsprang ut från shalan för att möta dig pirrade det till av glädje. Du såg verkligen helt fantastisk ut! Kändes också fint att få visa dig magen :-)

  SvaraRadera
 7. Ja, det var härligt att se dig idag. Alldeles som vanligt snygg såg du ut, och alldeles som vanligt engagerad var du.

  Kom ofta!

  SvaraRadera
 8. ni är så snälla! vill ni visa en bild a o m?

  SvaraRadera
 9. åh va' du gör mig glad :))) heja dig!!!
  kramar!!!

  SvaraRadera
 10. Bilderna visar en tjej som bejakar livet, med solsken i blick och omgiven av vänner. Jag har aldrig provat Yoga, men är nyfiken. Eller rättare sagt: tills jag såg supta kurmasana, och inser att jag skulle fastna i sköldpaddeställningen för alltid - haha. Imponerande, fascinerande och jo - om Yoga bidrar till hälften av den styrka och jävlaranamma som du utstrålar, så bör man utan tvekan överväga att börja...

  SvaraRadera
 11. Åå vilken härlig dag! Å tusan vad snygga ni är du och Natalia i era långa hår! Kan inte annat än hålla med Mia om att man inte kan tro att du är sjuk. Heja dig. kram /kristin

  SvaraRadera
 12. Ja det var fantastiskt att känna energin som kom in i rummet i morse när du kom Thomasine. Vi log oss igenom resten av våra asanas. Du ser fantastiskt vacker ut om än med tunna tentakler :-). Men brygga det klarade du ju galant! Skulle vilje se dum doktors min om hon hade sett det. Du är otrolig! Gotland kommer göra dig gott, jag vet för jag är född där och kände själv hur rogivande och stärkande det var att titta ut över det spegelblanka havet en solig morgon i påskas. på återseende med ännu mer kraft och energi.

  SvaraRadera
 13. Jag som yogar i fel kvarter är glad över din nya iphone! Roligt att se bilderna. Du ser strålande ut. Kram Annica

  SvaraRadera
 14. Naturligtvis får du visa en bild :-)

  SvaraRadera
 15. Härligt Thomasine, att se bilderna från shalan och den härliga solen. Det gör mig glad :) Du är imponerande, med din livsvilja och bejakande av livet. Du är bra på att skapa din egen lycka ;) Fortsätt med det, gör det du blir glad av, det du mår bra av.
  Kram från
  Helén v-ås

  SvaraRadera
 16. var på ett yoga seminarium i går...det pratades om att yoga läker allla sjukdomar...

  Jag tänkte intensivt på dig

  SvaraRadera
 17. Ha ha,nu går det bra, one by one you go..
  Tänk om jag kunde komma till kurmasana. Jag klarar ju för i helvete inte mer än 3 A varje morgon. Men jag vet varför- Det är 10 månader sedan jag var på Gotland och vi övade varje dag.

  Det blir trögt utan kunnig ledning.

  Puss för framtid
  Sophie

  SvaraRadera
 18. En fin sak med att vara allvarligt sjuk - jag får sjukt mycket snälla hälsningar från er <3. Nu fler bilder inlagda!

  SvaraRadera
 19. ps. sa jag att du är väldigt vacker på din matta?
  Sophie

  SvaraRadera
 20. Ja du är verkligen vacker! Du lyser, som en sol, och utstrålar vitalitet, glädje och hopp! Det är svårt att förstå att du är sjuk.
  Jag yogar också i fel kvarter, och har aldrig gjort dessa svåra rörelser. Men jag blir imponerad, och nyfiken på att pröva "din" yoga.
  Ja, gör det du blir glad av!
  Kram

  SvaraRadera
 21. Thomasine vilket annorlunda fint namn på en stark kvinna. Vilket vackert hår!!! Ismössan har gjort sitt! Hur kan de påstå då att det inte är bevisat :/ Jätte vackra bilder! Man får lust prova yoga helt klart!

  SvaraRadera
 22. Thomasine! åh vad jag önskar att jag var o yogade imorse, hade varit härligt att se dig, jag som tom var förbi mariatorget i förmiddags, tänk om jag hade mött dig på gatan! Det blir nästa gång. :)
  All power o kärlek till dig o alla hela familjen!
  stor kram//Camilla H

  SvaraRadera
 23. oh, vad jag blev sugen att prova yoga. Jag tog fram alla mina böcker om yoga som jag köpte för länge sen men aldrig läste.

  Du är jätte fin på bilderna!!! Vilket vackert hår!!!

  kram//Mirjana

  SvaraRadera
 24. Ha ha. Klart du får visa bilder även på mig... Du kan ju ta den som Peter och Natalia fick sig ett gott skratt av;-)

  SvaraRadera
 25. vilken underbar dag, att få sitta där i trappen upp mot mariaberget och dricka kaffe och äta tryfflar med dig,
  askmolnet släng dig i väggen,
  tjohoo!

  SvaraRadera
 26. fina, fina du!
  vacker som få.
  blir sååååååå sugen på att ta upp min bortslarvade ashtangayoga när jag ser bilderna!
  ha det underbart på Gotland!
  kramar i massor
  ooooooom

  SvaraRadera
 27. ÅH Thomasine!
  Vilken söndag. Och vad du är vacker på bilderna. Vilken inspiration! Nu tar jag fram mattan.
  Må solen lysa på Gotland
  pok Louise

  SvaraRadera
 28. Du är fantastisk!!! Sänder allt jag har och vet i positiv energi till dig. Kram, kram.

  SvaraRadera
 29. Vilka underbara bilder Thomasine, önskar att jag kunde ha varit där med er men jag var tvungen att jobba istället. Men du finns i mina tankar både på mattan och utanför. Vi ses snart hos Natalia hoppas jag.
  Kramar
  Cecilia

  SvaraRadera
 30. Allt ljus och positiva energier till Dig! Du är inte bara snygg utan har också en unik utstrålning som går rakt igenom. Det går bra det här! Kramar

  SvaraRadera
 31. åååååååååååååååååå man blir glad ända in i hjärteroten. Men också lite avis, jag ville också dricka kaffe med dig, och fnittra i vårsolen på en trappa. ;)
  Du ser, du kommer med våren. Precis som snödroppen och krokusen. Heja dig älskade allra finaste thompi <3

  SvaraRadera
 32. Hej Kompis! Som alltid- Lovely you!. You are shimmering! Ner till Hoburgen med dig fina vän!/ Puss Erika

  SvaraRadera
 33. Underbara härliga snälla goa du. Tack för bilderna - de gör mig glad. Kram

  SvaraRadera
 34. Jag har aldrig läst bloggar, sen hittade jag hit via en länk som gick från Annas eviga vidare till Lotta och slutligen till dig. Här stannar jag, jag hittade det jag sökte. Jag blev tagen. Din blogg var något helt annat än vad jag trodde bloggar kunde vara... Tack

  SvaraRadera
 35. Jag tittar in, läser en massa...vill önska dig en trevlig dag, skönt att du känner dig bättre :)

  SvaraRadera
 36. jag såg också programmet, Lotta hade rekommenderat det
  Jag bor i Visby sen länge...

  SvaraRadera