tisdag 13 april 2010

Nu så


Det gick bra igår. Operationen är gjord och min syster fick åka hem redan i morse. Kirurgen var nöjd med resultatet och jag har varit med min fina syster i dag. För i dag är ju min bästa dag. Så jag har kört bil och handlat och gjort ärenden och gjort kaffe till henne och så. Man kunde önska att vi befann oss på en annan plats men när det nu är som det är så får vi ändå vara glada för att min systers operation är gjord och gick bra och att jag är pigg, får i mig mat och är uppe. Jag känner mig frisk i dag och jag tänker mig dit hela tiden. Jag tog en massa bilder på mig själv nu när jag kom hem. Det syns mycket på mig på många av dem. De värsta vill jag inte visa. Men på den här ser jag ganska normal ut. Lite sliten förstås. Det står där i mitt ansikte. Men ändå ok. Så här känner jag mig.

Apropås mina nya hjältar - kirurgerna. Häromdagen nämnde jag några av läkarna i min familj. Men min farfar och farbror var inte med först. Min farbror är ortoped och farfar, som gick bort alldeles för tidigt, var kirurg på Kronprinsessan Lovisas barnsjukhus. När min mamma var nio år fick hon åka in på sjukhus med en brusten blindtarm. Det var väldigt allvarligt och oroligt då, men hon blev opererad av en duktig kirurg och klarade sig. Kirurgen var James, som med tiden kom att bli hennes svärfar och min farfar. Han gjorde mamma frisk. Nu gör andra kirurger oss andra friska.

Tack för att ni är med oss alla. I morgon är det onsdag och behandling. Jag tänker se det lite som att gå till tandläkaren från och med nu. Jag behöver gå dit helt enkelt. Det är inte så kul men det är inte så farligt heller, vet ni vad. "Det är bara till å hat", som gudmor Anna-Brita brukade säga om kroppsliga besvär.

18 kommentarer:

 1. Vad fin du är Thomasine!! Inte alls sliten eller kortisonsvullen. Otroligt snygg efter en så tung och mörk vinter. Beundransvärt. Lite färg på kinderna och du är som ny.
  Skillnaden med ett smärtsamt tandläkarbesök är att man dessutom måste betala för det också...det hoppas jag att du slipper!
  Men du har helt rätt inställning, imorgon kommer bli en bra omgång.
  kramar Lotta

  SvaraRadera
 2. Vad skönt att höra att operationen gick bra.
  Du är jättefin, kan bara hålla med föregående talare. Lycka till med behandlingen imorgon.
  Och hoppas du får vila lite också.

  SvaraRadera
 3. å du är ju världens sötaste! Vilken bra dag! Puss vi ses snart!

  SvaraRadera
 4. Åh vad du e fin Thomasine!! puss från anna-pi

  SvaraRadera
 5. det står där i mitt ansikte.. hm. vet du? det står thomasine där. fina thomasine. visst, du ser lite sliten ut men vem gör inte d efter den här eländiga eländiga vintern. att du dras med sånt här elände, det kan ingen tro. eller se. så d så!
  vad skönt m din syster. se det som ett omen :))
  kramar!

  SvaraRadera
 6. Du ser ut som en prinsessa, lite som man tänker sig drottning Galadriel. Idag är en bra dag, du ser fin ut, systers op gick bra och hon, hon är en hjälte. Makalöst stoisk och lugn. (trots att hon fick sova på en 4:a sal för män i natt)

  Sophie

  SvaraRadera
 7. Du ser ju tokigt snygg ut ju. Tråkigt med din syster. Men nu har det varit nog med elände. Nu kommer goda tider tror jag /M

  SvaraRadera
 8. Jag vet inte hur du såg ut innan du blev sjuk, men du är hur fin som helst!
  kram//Mirjana

  SvaraRadera
 9. Du är jättesöt på fotot! Jag tänker på både dig och din syster.

  SvaraRadera
 10. Du ser aningen äldre ut än senast vi sågs, men då var du å andra sidan kanske 16 år!? Jag visade bilden för min man och sa att här är min klasskamrat Thomasine, varpå han sa: "Gud vad snygg hon är! Men hur ser hon ut NU när hon är sjuk?" Jag tänkte på Åke igen, apropå coola kirurger. Härligt att din systers operation gick bra! I morgon är det dags att bränna bort mer av tumören! Krymp krymp. Vi är med dig! Ljus, kraft, uthållighet och hopp till dig! Och kärlek!

  SvaraRadera
 11. Du ser ut som en konstnär. En kvinna med själ och lite terpentinångor. Eller som en mamma till ett litet barn med öroninflammation. Snygg med lite bitar av liv under ögonen. Synnerligen attraktivt tycker jag.

  SvaraRadera
 12. Som en prinsessa! Du ser fab ut! Lycka till i morgon- och alla dagar.

  Önskar dig allt gott!
  Johanna- en bloggläsare

  SvaraRadera
 13. Hej!
  Har hittat in här från Vimmelmammans blogg. Tänkte att jag skulle ge mig tillkänna och inte bara "smygläsa".
  Jag har inte några kloka ord att komma med, men jag önskar dig och din syster allt gott.
  Och så måste jag säga att du skriver väldigt bra och din livsglädje och styrka lyser igenom varje ord.
  Bästa hälsningar
  Anna

  SvaraRadera
 14. Du är inte bara extremt klok utan extremt vacker också. All styrka inför i morgon, vi tänker på dig lite extra mycket hela morgondagen! La lumière en masse et la force avec toi!! Energikram och blomdoft genom rymden till dig/ Helena P.s Det kändes som man hade väntat länge på en Åke och äntligen kom han. YES! och glädjetårar!!! Tankarna är med din syster också, men kanske är det bra att ta all skit på en gång så är det er tid sen och oj vad det är er tid sen.

  SvaraRadera
 15. Åh, jag vet inte hur du såg ut innan - men du äger - som mina tonåringar skulle säga! Jättefin het enkelt.

  Skönt att din syster operation är gjord och att den gått bra. Och ja, kirurger behövs onekligen :) Tur att någon vill vara det också!

  Önskar dig sol på näsan och en uthärdlig behandling. Kram!

  SvaraRadera
 16. Hej idag. Vad skönt att operationen gick bra. Jag drömde om dig inatt att vi yogade, du och jag och Sophie. Du assisterade oss!
  Du ser ut precis som innan Thomasine. Som bakgrundsbild på min dator på jobbet har jag bilden när vi sitter i gröngräset utanför Mudita, Pauls workshop. Kommer du ihåg när vi fick träna handstående först i uppförsbacke sen i nedförsbacke. Tror att bilden är från din kamera.
  Connie hälsar till dig. Hon tycker att du ska åka till Indien och bli frisk med pancha karma.
  Kram i solen.

  SvaraRadera
 17. som jag sa på sms förut: absolut skitsnygg. När det är lite problem på insidan, då kan man jobba utifrån och in, det är inte alls fel. Det är undersktattat bland andliga människor hur bra man mår av att vara snygg på utsidan också.

  SvaraRadera
 18. Många stora kramar till Er båda! Nina

  SvaraRadera