söndag 28 mars 2010

Sommartidstrött

Å vad ni är med mig! Å vad jag är glad för er. Det jag berättade igår var hårt, också att läsa tror jag. Men nu kan vi skaka av oss det. Jag är alldeles slut efter veckans berg- och dalbana men den har följts av en fin helg med nära och kära omkring mig. Cajine var här på fredagskvällen med fina Ville sjutton år och Emma, nyss hemkommen från rundresa i Asien. Emma, brun o vacker med mycket armband runt handleder och vrister och så mycket sprudlande, studsande nitton år. Jag känner igen mig i det jag ser, såhär 23 år senare och jag saknar det där studset i kroppen.

Till lördagslunch kom mamma, pappa o min kära faster Ann o lyfte mig och i dag har jag varit hemma hos Pia & Daniel o träffat mina älskade vänner flickorna o några av barnen. Cajine o Rutger kom också utan barn i lördags - men med en Iphone i present till mig! En sådan har jag velat ha länge. Nu behöver jag lektioner i hur man gör.

Jag är här. Trött som man blir när det plötsligt är sommartid, men uppe igen. Sophie skrev nyss en kommentar om vad lilla Jack hade önskat sig i dag. "Mest av allt att Thomasine ska bli frisk och sen att det ska regna guld". Han har lyssnat på sin mor. Älskade barn. Älskade familj. Älskade vänner. Här är jag.

18 kommentarer:

 1. Du har kärlek! Du har hopp! Du har tron! Och det mirakulösa är att du skickar tillbaka dessa tre i förstorad mängd till oss läsare. Jag tycker så mycket om att läsa om det bubblande livet runt omkring dig, det som jag, utan att känna dig, men genom min läsning här, har lärt mig att känna igen som din person.

  anna l

  SvaraRadera
 2. ja, vad ska jag säga...
  du är fantastisk. så är d bara :)
  solsken vår o kramar!

  SvaraRadera
 3. Ja, du är verkligen här! Och vi är här, med dig!
  Ljus, kraft, mod, hopp, hälsa, kärlek, liv och studs till dig!
  Jarinja

  SvaraRadera
 4. Käraste Thomasine! Du ÄR hopp och kärlek. Där är du och jag är så glad och tacksam för att du finns och kämpar och ger. Ge aldrig aldrig upp - yogan berättar att allt är möjligt! Finns här, hela tiden. Du ska bli frisk och sen kommer det så klart att regna guld..Jack vet vad han önskar och pratar om! Kärlek och ljus //Lisa

  SvaraRadera
 5. Vi är med! Och det är underbart att läsa dina ord idag! Ljus och kärlek till dig!

  SvaraRadera
 6. Det är denna inställning till livet och omvärlden som bara är världsbra. Med urkraften i vilja, kärlek och positiv energi kommer du att vinna kampen. När det ena eller andra tar slut, tankar du på igen. Det finns i obegränsade mängder, hos dina närmaste och käraste och hos oss lite mer i periferin. Och dessa krafter och energier har oavsett inga gränser, vet inga begränsningar. Stor kram.

  SvaraRadera
 7. Känner mig lite bortdomnad just nu, vet inte om jag tänker febrilt eller inte alls, men önskar mig förmågan att ge bort total lycka och hopp. Jag ser hela tiden framför mig när vi sist tränade tillsammans, sida vid sida. Ditt leende när du för första gången klarade handstående till brygga helt själv. Det är så svårt att få det hela att gå ihop med den bilden. Du bara måste bli frisk!

  SvaraRadera
 8. Allt blir bra. Det känner jag när jag läser dina ord. Kanske en kamp, en envis, en hård, men du vinner den. Jag är säker. Jag bara vet.
  Kramar.

  SvaraRadera
 9. Har ar du, alskade Thomasine. Och har ar vi, alltid med dig.
  Det ar var har i Erie, sol och lite varme och krokusar och paskliljor i rabatterna. Faglarna sjunger igen och jag tanker att de sjunger for mig och for dig och berattar om livet som alltid kommer igen efter vinter och morker. Det ar en sa ljus och hoppfull tid. Full av kraft och hopp och karlek. Och vi skickar all den kraften och karleken och hoppet vidare till dig!
  Lots of love always.Kramar.Hajsan (och alla mina pojkar med!)

  SvaraRadera
 10. bästaste finaste, alla mina tankar är hos dig, med dig. kram

  SvaraRadera
 11. thomasine, ta emot all kärlek och kraft som alla dina gulliga vänner och familj ger dig. vi är många som följer dig och tror på dig. stor innerlig kram cissi i abu dhabi.

  SvaraRadera
 12. Godnatt älskade lilla syster.

  SvaraRadera
 13. En sak till,
  jag vill att du köper Activia och äter 1 varje morgon samt 3 esberitox varje morgon, utöver det andra. (smakar inte illa)

  sophie

  SvaraRadera
 14. Du kommer att få studsa som en 19-åring igen
  när du ska leka med Viva/Edvin. Glöm inte att du är tant Thomasine!! Kram A

  SvaraRadera
 15. Jag håller med Jack!
  Stor varm kram,
  Kristina

  SvaraRadera
 16. Kära Thomasine,

  Jag fick bara arbeta med dig en kort tid, en rolig tid, innan du valde att sluta. Jag följer din blogg och berörs djupt. Om det är så att min tankekraft kan hjälpa så skickar jag det jag har och önskar innerligt att du snart ska bli frisk.
  Hälsningar
  Camilla Åkesson Lindblom

  SvaraRadera
 17. Älskade vännen !

  Åh, vad jag blir arg på Radiumhemmet. Jag hatar deras bristande empati och engagemang. Som du förstår är jag med dig i din ilska och som jag har sagt tidigare är det adrenalinkicken som gör att man orkar ta sig vidare. Jag beundrar dig och stöttar dig ! Jag är också glad att du nu helt har ändrat inställning till cellgiftet, ta så mycket du kan så ska du se att dum-metastaserna försvinner. Med hela min kropp och själ tror jag fullt på att det kommer att fungera om du fortsätter med cellgifter - tumören har ju de facto krympt.

  Kämpa vidare vännen. Jag finns runt hörnet.

  Kramar
  Gunilla

  SvaraRadera
 18. Hejsan.

  Vården fungerar inte som den borde i dag. Det gäller i hög grad åldringsvården men också cancervården. Självklart bör man ha en läkare som följer patienten. Det skulle spara tid på sikt eftersom man slipper berätta samma saker på nytt för varje återbesök. Det skulle göra många missförstånd ogjorda.

  Att man inte satsar så stora resurser på min käre som ska fylla 86 år har jag en viss förståelse för men du är ju en ung kvinna.

  Att ta ifrån människan hoppet är som att göra som häxmästare i primitiva kulturer gör.De utför några rituella cermonier där det ber att någon ska dö och ofta gör denna personen det.En självuppfyllande profetia således.

  Hon som gav dig ett så negativt besked på ett så klumpigt vis verkar iskall när jag läser om det.Byta jobb kanske?

  Din kämparglöd är beundransvärd. Jag har haft en del cancer fall i min familj och utgången har vi inte vågat vara så säkra på.

  Men en sak måste jag ändå berätta för dig. Detta är över 25 år sedan så jag hoppas vid Gud att det inte är lika illa i dag. Min styvmor togs in akut och det visade sig att hon hade cancer i magen och metastaser på flera ställen. Detta var på SÖS .Läkarna sade åt pappa att hon var döende så de satte inte in någon behandling.Bara vätskedropp.Pappa satt vid hennes säng i flera veckor tills tanten en dag satte sig upp i sängen o sade:Varför får jag ingen mat? Jag är jättehungrig. De mållösa läkarna samlade sig o fick fram en ambulans som tog tanten till radiumhemmet där hon sedan gick på behandlingar och årskontroller men hon levde 25 år till.
  Men det var nära att hon svalt ihjäl klassad som dödssjuk.

  Många kramar Sunny

  SvaraRadera