måndag 22 mars 2010

Oh the joy

I morse klockan sju kom Louise och hämtade mig och körde mig till Mariatorget och yogastudion - eller shalan, som en yogastudio brukar kallas. Som jag har längtat dit! Fortfarande igår kväll visste jag inte om det skulle gå. Nu smög jag in. Det var fullt i shalan, varmt och ljudet av allas andning var påtaglig. Jag var både nervös och glad. Och det kändes både som vanligt och inte.

Efter en ganska påfrestande helg är jag så glad att det äntligen gick. Om jag får vara där ibland kommer mitt begränsade liv ändå att ha en mening. Vi vet ingenting om hur det här ska gå. Därför känns det så viktigt att jag får leva här och nu. Att jag får vara med när jag kan. Det är när behandlingen tar allt ifrån mig, som jag blir ledsen. Jag måste få ha lite av mitt liv också.

Jag gjorde lite, lite mjuk yoga, mediterade lite men njöt framförallt över att vara där i rummet, bland mina yogavänner, både nya - o gamla innerligt kära! Efteråt drack vi kaffe på Rival. Det var ljuvligt att få se dem och att få vara med. Nästa gång hoppas jag få se några till. För det ska bli fler gånger. Jag vågar inte kramas så mycket, eftersom jag är så infektionskänslig, men egentligen vill jag ju verkligen krama alla och ta emot all värme som strömmade emot mig. Sedan gick Natalia och jag en promenad i solen till Gryningen, bästa hälsokosten, och handlade viktiga saker. Som ekologiskt cocosnötsvatten. Oh the joy. Om det funkar att jag åker till yogan ibland är jag beredd att omvärdera "Mr Gemzar"...cellgiftet alltså.

12 kommentarer:

 1. Önskar att jag varit där imorse! Förstår att du tyckte det var härligt att komma in i shalan, det är så fantastisk energi där. Blir själv lycklig och mår bra varje gång jag kommer dit och går ner för trappen. Ska dit nu, och ikväll under yogan ska jag tänka extra mkt på dig och att du just varit där också!
  Ta hand om dig, Thomasine!

  SvaraRadera
 2. Så glad jag blir! Så underbart att du kan gå tillbaka till nuet, igen och igen. Heja heja heja dig! Tänk om jag sett dig där på Rival! Så paff jag hade blivit! Jag var alldeles i krokarna.

  SvaraRadera
 3. Helt fantastiskt Thomasine, tänk att bara vara i andningen och få vakna dagen så som du är van att göra. Det är nuet och ögonblicket som räknas. Stor kram och kraft till dig.

  SvaraRadera
 4. nu när du varit på ditt yogahak en gång o kände den välgörande effekten så kanske det går lättare att ta sig iväg igen. det röstar jag för!
  däremot. jag hör en massa tvivel i dig. det finns inte plats för dem nu. då får du avsätta en "tvivelkvart" varje dag för dem. inte mer!
  och. om ni nu kommer fram till att du, under en period, ska fortsätta ditt umgänge med mr Gemzar så får du lov att ta honom till ditt hjärta.
  annars kan han nog inte göra sitt jobb ordentligt.
  jaaa, nu har jag varit sträng (sträng, ditt uttryck inte mitt :))
  men jag känner att jag måste försöka sparka upp dig lite ur tvivelgropen.
  heja heja o all sol, styrka o kämparglöd till dig!!
  kramar!

  SvaraRadera
 5. jag var hög på dig hela dagen igår, som du vet åkte jag ut till solsidan för att göra ett reportage och jag citerade dig hela dagen, sa att "en kompis till mig tycker att den är ytlig, hon kommer från...."
  hahaha,
  tänk att där satt vi och åt croissanter och slurpade latte efter träningen, underbart!
  p xx

  SvaraRadera
 6. Du är verkligen fantastisk Thomasine! All kraft och allt ljus till dig idag - hoppas det blir ett bra möte med din läkare/monica

  SvaraRadera
 7. Underbart att du tog dig till shalan i morse!Energi från yogan och sedan gott kaffe.Tänker på dig!
  Anna Å

  SvaraRadera
 8. Jag håller nog inte med dig, Cia. Jag tror att också tvivlet har en roll. Att allt som kommer upp behöver få sin plats och sitt utrymme. Att inte några känslor är mer "rätt" än andra. Ibland är det kamp, ibland tvivel. Ibland sorg, ibland ilska, ibland ljus, ibland försoning. Ibland hopp ibland avsked. Man kan ju inte veta, bara önska. Och vi bredvid får önska, hoppas, tro, skicka böner och healing. Och stå ut med att ingen av oss kan veta utgången eller rå över den, hur mycket vi än vill och försöker. Kanske kan vi påverka, kanske kan vi "vinna", men också, kanske inte. Det är ju så det är, hur ont det än gör.

  SvaraRadera
 9. Yoga, energi, andning och kaffe. Kan inte bli bättre. Önskar dig fler sköna morgnar och jag tycker du är fantastisk som tog dig dit!

  SvaraRadera
 10. Det var så härligt att se dig igen och dricka latte och äta croixanter på Rival. Jag hoppas att du tittar ner fler gånger.
  Vårvarma kramar

  Cecilia

  SvaraRadera
 11. Upplyftande och glädjande att läsa om utvecklingen. Om Mr Gemzar ändå gör dig illa, eller rentav uppträder svekfullt eller oberäkneligt i sitt viktiga arbete, så är uppenbarligen Mr Yoga din vän i viken där du kan fylla på med spirituell kraft. Det räcker med att läsa kommentarerna för att förstå att det finns massor av välvilja, kärlek och omtanke runt dig i tillägg. Kämpa på, det här klarar du!

  SvaraRadera