onsdag 3 februari 2010

Det är gjort

Det blev behandling. De vita blodkropparna hade precis tagit sig upp till gränsvärdet igen i dag på förmiddagen, så sedan har jag varit på Radiumhemmet. De justerade dosen cellgifter neråt något den här gången.

Det är en sorg och ett obehag bara att vara där bland alla andra sjuka människor. I dag fick jag ligga på en fyrsal, med två kvinnor och en man, alla sådär tjugo år äldre än jag. Vi fick våra cellgifter, våra salta pinnar och vår saft för att vi ska dricka bra - och saltet för att vi inte ska må illa. Människor är så sjuka, så sjuka. Jag hade den moderna ismössan den här gången. Den var som en isklump på tio minusgrader och det blev is i pannan. Aj, aj.

Nu är kroppen och hela jag lite kymig, som Lisen uttryckte det. Det var ett bra ord. Jag hade sällskap av Lisen och pappa kom en stund som alltid när jag är på sjukhuset. Det är skönt. Nu är jag hemma och ser fram emot att tiden ska gå igen så att gifterna verkar och går ur kroppen. Magen känns ordentligt.

5 kommentarer:

 1. Hej,

  Vad bra att dina värden kom upp igen och att du kunde få behandling. Det är kasst att behöva förlänga det så att säga.

  Det är en konstig värld du lever i just nu men minns att det kommer en dag när det blir annorlunda. Det är knasigt att ha så mycket tid att hinna tänka på allt. Jag hoppas du finner kraft i att tänka positivt och att du sätter mål för vad du ska åstadkomma med dagen. Gör så mycket "normalt" som bara går!

  Jag ska åka skidor i Italien en vecka nu så jag kommer vara tyst ett tag. I text vill säga. I mina tankar till dig är det full aktivitet.

  Kram och sköt om dig! Ljusa tankar! /Maud

  SvaraRadera
 2. Jag tänkte just sätta mig och skicka reiki till dina vita blodkroppar, men det verkar ju nte behövas längre. Bra! Då skickar jag till din mage istället. Stor kram.

  SvaraRadera
 3. Hej Tjolliroll! Kymigt är ett bra ord!
  Jag undrar så hur den "moderna" ismössan ser ut? Jag har bara sett den omoderna.
  Jag längtar efter dig!!!/Erika

  SvaraRadera
 4. Det var skönt att höra. One more down! Hoppas du inte mår alltför kass av det den här gången. Gör du det ändå så tänk på att din ovälkomna besökare får det etter värre.(Giftet är ju inte till dig utan till fanskapet som ska bort. Och bort ska det.)

  Svante

  SvaraRadera
 5. Haha! Det är fler än jag som undrar över den "moderna" ismössan. Jag tror att du är skitsnygg även i den :) Kram A

  SvaraRadera