torsdag 4 februari 2010

Det är ljust

Ljuset flödar in i mitt vardagsrum, jag ser parken och snölandskapet utanför. Här inne slår fantastiska, ljusrosa , krispiga tulpaner ut. Jag har ätit frukost och till och med fått i mig lite av alla de tillskott jag behöver. Kroppen ser ut som en fågelskrämma men i ansiktet ser jag lite mer ut som vanligt. Jag har läst lite i tidningen och jag har haft både min doktor Mikaela och min primärsköterska Gerd här. De gör mig lugn. Natten var sådär men den här förmiddagen känns som den bästa på mycket länge. I eftermiddag kommer min älskade Cassandra en stund. Jag hyser hopp i dag.

8 kommentarer:

 1. Tänk jag tänkte just på dig när solen stack mig i ögonen när jag stod på huvudet i morse. Att nu börjar ljuset komma tillbaka efter en regnig höst och lång vinter. Jag hoppades du kunde se och glädjas lite och få lite hopp.
  Och det var precis vad som hände.
  Så fantastiskt - nu ska det bara bli ljusare och ljusare!

  SvaraRadera
 2. Härligt att höra Thomasine! Njut av dagen och passa på att göra någonting som kanske överraskar dig själv...
  Värmande tankar, Lotta

  SvaraRadera
 3. att titta på vackra saker är grymt viktigt. när jag var väldigt sjuk för många år sen var jag hela tiden noggrann med blommor och grönska i mitt rum - de gav rätt kraft. jag vet inte var du befinner dig så jag sänder härmed följande bukett i ord: tre mörkblå anemoner, två stora vitrosa ranunkelknoppar som snart kommer slå ut i rumsvärmen, en eldröd tulpan av stor och fet belgisk sort, en stor kvist mörkgrön brakved (ett krusigt mycket långsmalt blad från en buske som trivs i skugga), en näve blankgula smörblommor med lummigt havrefärgat ängsgräs och runt hela buketten en varm mur av skärgårdslavendel med din matta lila färg och renande milda doft.
  allt från mitt landställe på utö.

  SvaraRadera
 4. Sorella fina rara vad det gör mig glad att höra att du är hoppfull och kan se ljuset och tuplanerna och att C kommer idag! Love Cajine

  SvaraRadera
 5. Hej hjärtat, bara en liten stund av glädje och hopp visar åt vilket håll det är på väg. Bara att kunna läsa tidningen en endaste rad är liv när det inte gått att göra alls på 50 dagar. Bäckar små... Idag när jag och min bästa vän dammsugaren umgicks ett tag och solen sken in genom fönstret så kände jag så starkt att -Hon kommer att bli frisk
  Sov gott Sophie

  SvaraRadera
 6. Jag tänker på att du har sådan förmåga till närvaro i nuet. En sådan påfallande sådan förmåga. Det måste vara yogan som hjälpt dig med detta. Onekligen en enorm kunskap som du har med dig i kampen mot inkränktartumören.

  SvaraRadera
 7. känns så gott att höra att du haft en bra morgon. sen en eftermiddag med så kärt besök, det låter som en bra dag. och jag hoppas att du nu i denna vargens timme (04.06) sover gott.
  kramar!!

  SvaraRadera
 8. Så hoppfullt och så ljust. Vilken kraft du har!
  Det är underbart att höra att du är på väg tillbaka tillsammans med ljuset.

  SvaraRadera