tisdag 12 januari 2010

Avancerad sjukvård hemma

Jag blir utskriven i morgon ser det ut som nu. ASIH tar över. Det står för Avancerad sjukvård i hemmet och "de är snäppet vassare än vi", sa en sjuksköterska här.

Sophie och Lisen har varit här hela dagen. De kom med lunch i form av miso-soppa och vegetarisk sushi. Jag åt fyra bitar och det var himmelskt. Pia kommer snart med mung-dal som någon på Naturbageriet Sattva sa att hon måste laga åt mig enligt särskilt recept. Matlagningen är igång igen och jag är tillbaka. Jag sov fler timmar i sträck i natt än jag har gjort på flera månader. En kurator har varit här och vi hade ett trevligt samtal. Jag njuter av färsk frukt. Det tjocka näringsdroppet är utsatt, jag behöver inte det mer.

Jag är här och mitt sinne har vänt tillbaka uppåt. Jag känner mig fri och nästan upprymd, kan ni tänka er. När jag var som värst så tänkte jag att det är inte självklart att man väljer att gå igenom en cellgiftsbehandling. Det är inte säkert att man vill lämna ut sin kropp till det.

Kanske var det tur att jag ramlade så djupt ner nu, innan, så att jag har hunnit landa och vet var jag står innan nästa helvete börjar. Jag har landat igen. Sophie kom upp från Skåne till en väldigt liten lillasyster och har just åkt ifrån en mycket starkare. Vilken tur och vilken lycka. All er kärlek och uppmuntran här, på mail och per sms under de här dagarna har hjälpt mig oerhört. Jag menar verkligen det. Ni hjälper mig alla.

7 kommentarer:

 1. Åh vad härligt att du får komma hem, tror det gör underverk på humöret och sinnet. Vilken tur att du har så många fina systrar, vad skulle man göra utan sin syster...Thomasine vi tänker så mycket på dig och tack för din fina fina blogg, du skriver så uppriktigt och ärligt och man känner igen sig i dina tankar och om att stänga in sorgen. Tack för dina ord! stor kram camilla

  SvaraRadera
 2. Fina ängel! Hörde idag... Tänker på dig så! Ring om du behöver! Jag känner en otrolig healer. Den bästa jag mött... Kram Malin ( Mimis)

  SvaraRadera
 3. Vad bra med lite aptit!
  I min frys ligger fler biskvier och väntar.
  Om du är redo för fler kalorichocker så är det lätt fixat! Säg bara till så ser jag till att du får dem, av mig eller via bud.
  kram!

  SvaraRadera
 4. Vilken glädje som når oss alla! Du äter och det smakar gott!
  Att du sedan får komma hem till dofter du känner igen, lakan som är som siden mot huden jämfört med sjukhusets, ditt vackra badrum som bara det inger lugn...det och mycket annat kommer göra susen.
  Ljus i mörkret, kramar Lotta

  SvaraRadera
 5. Heja heja Thomasinevännen! stora kramar /kristin

  SvaraRadera
 6. Underbart att lämna dig i eftermiddags i ett helt annat skick än i söndags. Tack för fina dagar Thomasine, Cajine, Lisen, Pia och Karin.
  Anfall är bästa försvar och jag känner att din kraft är tillbaka.
  Sov gott

  SvaraRadera
 7. Varme klemmer fra et for tiden kaldt Norge. Men nå går det mot vår! :-) Siri

  SvaraRadera