söndag 30 maj 2010

Happy

Få vara yogafröken. Kaffe och prat med vänner i solen efteråt. Stök på balkongen. Det är lycka. Cassandra ringer för att säga grattis på mors dag. Grattis på mors dag. Det har jag förstås aldrig hört. Förvåning och lycka. Vi har valt varandra som extradotter o extramamma hon och jag. Hela hon är en stor lycka för mig men jag har ju inte kunnat finnas på samma sätt som förut de sista fem månaderna. Men jag tror att hon vet att jag finns ändå.

I morgon firar mamma och pappa guldbröllop. De har varit gifta i 50 år. Det tycker jag är fantastiskt och beundransvärt. Vi ska äta guldbröllopsmiddag.

Tilliten och lyckan är här igen.

17 kommentarer:

 1. Vad du och din familj får vara med om! Jag blev bestört när jag läste om olyckan. Ovanpå allt det andra. Vilken tur att han överlevde, men ändå. Nu får det vara nog, vill jag säga!
  Jag förstår så väl det du skriver om att dra sig undan när det är som värst. Så gör jag också, när jag antagligen som mest behöver någon...
  Tänk att du ändå några dagar senare är happy igen och strålar av tillit och kärlek. Du är magisk! Tänker mycket på dig igen (på sistone har jag inte kunnat göra det vid nio varje dag, men nu är jag "tillbaka"). Håller med den som skrev att nu är det verkligen dags för en stor belöning snart! Som du kämpar.
  Guldbröllop! Coolt! Hoppas att ni äter en god middag tillsammans! Hälsa hela din fina familj! Och grattis på mors dag, och till återvunnen lycka o tillit! Heja dig! Kram Jarinja

  SvaraRadera
 2. Skönt att läsa här idag! Grattis på mors dag, värmer nästan ännu mer när det är oväntat :) kram

  SvaraRadera
 3. Det är verkligen så vackert att vara nära de man älskar. Att bara få ge kärlek till någon är en gåva i sig.
  Någon sa till mig: "Leta inte efter det du vill ha - bli det du längtar efter". Och det är inte alltid så lätt att göra så men du Thomasine inspirerar hela tiden till det där sättet att tänka, tycker jag. Tack för att du skriver till oss!
  /sara L

  SvaraRadera
 4. Yes! Åh, vilket roligt inlägg att läsa - det gläder oss att du är glad! Må du ha många sådana här dagar framför dig, det är sånt man behöver ju. Alla behöver ju för fasen lite medvind. Jag blev så glad över att läsa detta. Mycket mer lycka och tillit önskar jag dig!

  SvaraRadera
 5. Hej Thomasine, du känner inte mig men jag fick en minnesblixt när jag läste i DN om dina föräldrar som firar guldbröllop. Det var något med namnet, så jag rinde och kollade med pappa. Och det stämde. När jag var liten var vi på Gotland några somrar och då lekte vi. Jag heter Martin, men kallades för Muffe på den tiden, och mina föräldrar heter Astrid (borta nu) och Lennart. Jag har en syster som heter Susanna. Jag tror också att din syster, Lisen?, satt barnvakt åt mig. Jag googlade hindmarsh och fick träff på din blogg. Av hela mitt hjärta önskar jag att du blir frisk och att allt går bra. Det var bara det : ) Häslningar: Muffe

  SvaraRadera
 6. hej Muffe, vad roligt. jag minns dig (som muffe just) o hela din familj. vi möttes på holmhällar. ma o pa köpte hus i burgsvik sedan, så jag har varit på gotland alla somrar sen. vad tråkigt att höra om din mamma astrid, jag minns henne väl o var imponerad av henne. lisen o jag pratade i telefon när det här kom o du har helt rätt. hon satt barnvakt. tack snälla du för ditt trevliga meddelande, det var roligt att höra. o tack ni andra!

  SvaraRadera
 7. Hej Tjolliroll! Grattis i efterskott på mors dag!Vad gulligt av din extradotter att ringa och säga det till dig.
  Det var så skönt att läsa din senaste blogg.
  Stora Gratulationer till Mamma och Pappa! Puuss/Erika

  SvaraRadera
 8. Följer din blog sen en tid tillbaka och tycker att du skriver underbart vackert och är en fantastiskt stark kvinna...såna behövs!
  Detta inlägget var det kortaste, tror jag, du skrivit men otroligt starkt.
  Värme kände jag när jag läste om din extradotter. Levde själv i flera år i barnlöst svart hål och kan förstå detta band.
  Nu har jag två vackra pojkar. En enorm ynnest!
  Långdistans Kram från Italien

  SvaraRadera
 9. Hej Thomasine, Muffe här igen. Och nej, jag stalkar inte dig, men jag undrar bara en grej. Du skrev att du var imponerad av Astrid och jag undrar bara om du tänker på något speicellt. Det gick inte så bra för mamma nämligen, och jag är inne i en period där jag försöker få en ny bild av henne. Har nog att göra med att jag blev pappa för inte så länge sedan. Du behöver inte svara på det här om du inte vill, och jag förstår om du inte tänkte på något speciellt när du nämnde henne i ditt svar.
  / Muffe

  SvaraRadera
 10. Tack min yogafröken! Nästa gång kanske handstående går. Om du vågar det du vågar så skall väl jag våga ett ynka handstående!

  SvaraRadera
 11. vad som är fantastiskt är när människor firar guldbröllopsdag! o va fint! att stå ut o älska varandraa genom hela livet. det är en prestation!
  o så du som blivit mamma bara sådär. grattis! massor av mera såna här dagar önskas dig :)
  kramar!

  SvaraRadera
 12. Vad underbart allt det där låter!

  Olof.

  SvaraRadera
 13. muffe - jag måste lägga till att min syster cajine var den som var barnvakt till dig o susanna mest. jag var liten, men jag tyckte din mamma var tuff, ja ball, o även om jag var liten förstod jag, kanske också genom mina systrar, att hon var en kämpe o jobbade hårt för din syster o dig. det gjorde intryck på mig.

  jag var på yogan i dag med, så bra! bröllopsmiddagen var väldigt fin o sophie o jack kom till o med upp från skåne. väldigt fint allting. tack alla.

  SvaraRadera
 14. Fantastiska Thomasine, du utstrålar värme och lycka. Härligt att höra att tilliten har kommit tillbaka. Tillsammans är ni i familjen fantastiska att vara nära, balansera lycka och olycka. Vi här ute har mycket att lära. All lycka och allt ljus till dig, Thomasine/monica

  SvaraRadera
 15. Håller med om att det är roligt idag att läsa om den positiva utvecklingen. Stor Kram!

  SvaraRadera
 16. aaa guldbröllop. det är underbart. Mina föräldrar har varit gifta i 55 år i år, eller om det är 56. Jag vet inte vad det är. Smaragdbröllop, googlade jag nu fram. Det är väääldigt fint tycker jag. Fint att stå ut med varandra.;) Själv firar vi bomullsbröllop i sommar, låter lite så där tycker jag.
  ÅÅÅ det var härligt att läsa ditt inlägg. Fint att cassandra kom till dig. Fint alltihopa.
  Kärlek allra bästaste Thompi och jag hoppas vi ses snart. Kram

  SvaraRadera
 17. Jag såg dina fina föräldrar i tidningen!
  Är det inte lite roligt att vi firade farmor och farfars guldbröllop i helgen också!? (http://kimberlyihre.blogspot.com/2010/06/guldbrollop.html)
  Det var så mysigt att se dig i söndags hoppas vi ses i veckan igen. du är finast och bäst!
  kim

  P.s jag gillar tåbilden på dig och Anna

  SvaraRadera