torsdag 28 januari 2010

Att få dagarna att gå

Just nu är det inte så mycket som är skönt utom att dagarna går. Kroppen är som den är, lite mindre rastlös i dag men inte helt vanlig. Vi håller på och ändrar lite i medicineringen igen men vi struntar i det nu. Det är i alla fall skönt när det blir kväll och jag snart ska få gå och lägga mig. Det handlar faktiskt mest om att få dagarna att gå på något sätt och det är inte helt lätt. Jag är trött och har drabbats av det som kallas fatigue. Det är en trötthet som inte går att sova bort och som kommer av cellgifterna. Om det går ska man helst försöka vara vaken när det är ljust och röra lite på sig. Så i dag har Sophie och jag yogat lite. Det blev faktiskt 20 minuters hathayoga och jag gjorde till och med en brygga. Det var skönt.

Det gäller att hitta lite avledning från illamåendet. Jag har fått flera talböcker så jag har mycket att lyssna till och i dag har jag fått förströelse som kommer att ta mig igenom hela cellgiftsbehandlingen. Det har kommit fyra kartonger med riktigt bra kvalitetsfilmer. Klassiker och nyare. Och jag som har sett så lite film och ändå tycker så mycket om det. Vi räknade till 114 filmer. Bästa, bästa Anna L, tack. När jag har sett klart så kommer jag att vara på god väg mot friskheten. Jag försöker ofta att tänka på mig själv som frisk, eller i alla fall långt friskare, i sommar. Jag ser mig på Gotland och jag ser mig möta många av er och jag ser mig skratta.

Den kvinna som finns i Skåne och som har gett mig healing, som kommer från ursprungsbefolkningen i Brasilien, skickade med Sophie tre oljor, som hon har kokat åt mig i många timmar och som jag ska använda varje dag. De innehåller en hel rad ekologiska essenser av örter och växter, som alla har sin egen betydelse. Hon har döpt oljorna till Tro, Hopp och Kärlek. Tron ska jag smörja under fötterna och den doftar jord och mossa och för mig till skogen. I den finns bland annat tall, för mod, kraft och styrka och angelika för att återknyta med ursprunget. Hopp ska jag spruta över huvudet och i den finns inte minst citronverbena för frihet och myrt för tilltro och kärlek. Kärleken ska jag smörja in över bröstkorg och hjärta. Den doftar mycket av ros, som står för ovillkorlig kärlek, av ylang ylang för kärlek och acceptans och av ceder för styrka och feminin kraft. Jag smörjer och njuter av dofterna, kära Lotta, och pratar med mig själv och säger att allt ska bli bra, naturen hjälper mig, alla hjälper mig. Tack.

3 kommentarer:

 1. Jag ser oss på Gotland det är tidig morgon och solen lyser. Du har ritat med krita i stenen framför dörren något vackert indiskt mönster. Sina skor ställer man innan trappan och lukten av rökelse smiter igenom dörren. Vi tassar in i den schal-pimpade lokalen och du håller på att avsluta din practice (vi är lite tidiga) Vi samlar ihop oss och läser mantrat på ditt indiska vis (inte sjungandes) I slutet av träningen fnissas det och konstiga rörelser prövas, det pustas och vi får pröva våra gränser ivrigt påhejade av en leenden men bestämd fröken. Jag längtar...

  SvaraRadera
 2. Skickar ett gonatt och tänker att himlens alla stjärnor ska lysa på dig inatt. Oljorna låter underbara!

  SvaraRadera
 3. Filmer är ju fantastisk medicin! Man kan sätta ihop dom i olika ordning för att öka effekten ytterligare. Jag tror på film och oljor och din fantasiska kompass som kommer visa dig till Gotland. I sommar.

  Svante

  SvaraRadera