lördag 26 december 2009

lite konkret

Nu har jag meddelat fler vänner och mina kära yogaelever så här är lite konkreta fakta för er. Jag är inlagd på St Göran nu. Den 5 januari ska mitt fall upp på en konferens på Huddinge där det finns ett team med experter på både medicinsk och kirurgisk behandling av just pancreas-tumörer. De tittar på bilderna och avgör hur behandlingen ska gå till. I dag kan vi bara spekulera. Förhoppningsvis sätter man igång ganska omgående efter konferensen och jag kommer då också att flyttas över till Huddinge. Tills dess har jag bara en uppgift. Att hålla vikten (helst gå upp lite) och att hålla mig stark både fysiskt och mentalt. Det kommer att bli en väldigt tuff behandling, det säger alla rent ut. Så jag fokuserar på min uppgift. Jag får gå och komma som jag vill här när jag känner mig stark nog för det. Jag ska försöka gå hem några timmar i morgon. Det är besökstid varje dag kl 15-19. Jag är glad för besök men det är inte alla dagar jag orkar riktigt. Det har varit en intensiv första vecka.

Jag googlar inte om min sjukdom. Jag prövade häromdagen och det var ju ingen rolig läsning. Jag tänker inte läsa mer och jag vill be er att också låta bli från och med nu. Jag håller fast vid vad doktorn säger i stället. Mitt fall är unikt - eftersom jag är så ung för att få detta och varken lider av övervikt eller alkoholism - och därmed måste jag ju också vara ganska unik i den annars nedslående statistiken. Tro med mig.

5 kommentarer:

 1. Finaste bästa vackraste Thomasine,
  man vet inte vad man ska säga i vissa lägen. Det här är ett sånt.
  Man vill heja på, precis som publiken på fotbollsmatchen. Heja Thompi, heja Thompi, ge dig aldrig. Kom igen. Och så vill man sitta där med dig på avbytarbänken när du är lite trött och behöver pausa med saft och dextrosol så du ska orka igen och igen och igen.
  Det här ska gå bra Thomasine.
  Det kan inte annat än att gå bra.
  För vi bestämmer det NU, inget annat kommer vi, kan vi tolerera.
  Om ett halvår gör du din kapotasana igen, du vet så där hög och snygg så att alla andra i yogasalen blir avundsjuka.
  Om ett halvår sitter du på nåt kafe i mysore och äter en stor frukost efter en svettig yogapractice.
  Tankens kraft är så stor, man får aldrig aldrig tvivla på det.
  Så nu tänker vi så det knakar och skickar goda tankar och böner upp upp i himlen om att det här ska gå bra, tumören ska skrumpna som ett russin. Du är stark och din kropp är stark. Ditt blod är det starkaste renaste blod som sköljer genom ådrorna, sköljer bort alla dumheter. Glöm aldrig hur stark du är Thomasine och du har en hel armada bakom dig, som skjuter på om du behöver det.
  Pussar och kramar och hejarop din vän Karin

  SvaraRadera
 2. Finns inte så mycket att tillägga efter din vän Karins kloka ord.
  Det här GÅR bra. Andra alternativ finns inte.
  Allt ljus, all kraft och all kärlek finns nu hos och i dig. Så. Någon eländig ful liten äcklig tumör finns det ingen som helst plats för!
  Du vinner!!
  Och. Viktiga möten väntar på dig. Du har ju faktiskt inte träffat lilltjofräsen än :)) Och honom slipper du inte undan!
  Kramar!!!!!!!

  SvaraRadera
 3. Thomasine
  Jag har tänkt mycket på dig skickade en hälsning med din syster. Jag tror på dig och tänker på dig ofta. Be strong. DU om nån klarar detta bara så du vet det.
  Glöm aldrig hur stark du är! Och att allt har sin tid. Du får försöka hitta meningen i att det händer. Vad ska du fokusera på just nu?
  Allt kommer att gå jättebra!
  Stor stor kram kära fröken

  SvaraRadera
 4. Fina thomasine!
  Här är en till som hejar på dig Å tänker på dig. världens bästa yoga lärare.
  kärlek till dig
  maria mimmi

  SvaraRadera
 5. Om ni visste hur glad o styrkt jag blir av alla snälla ord och tankar och all kraft som skickas min väg nu. det gör underverk. karin jag skrattar och hör dina hejarop. det ska verkligen bli både kapotasana o mysore igen. pussar o kramar till er o så klart vill jag väldigt gärna ha besök lite framåt.

  SvaraRadera