onsdag 17 mars 2010

Putsning pågår

Jag går här och finputsar på min bukspottskörtel o lever. Jag använder lite av varje för att göra dem fina o glänsande inför morgondagens fotografering. Allra viktigast är nog att minska den inre stressen och det tycker jag har gått bra.

Det blir både ultraljud och datortomografi (CT) med kontrastmedel. Det sprutar man in intravenöst för att man ska få tydligare bilder. Kontrastmedlet får man ont i huvudet av och jag kräks ibland. Och så känns det som att man kissar på sig. Men cellgifterna och ismössan har jag vilovecka ifrån. Det är skönt, jag har knappt återhämtat mig efter förra omgången, så den här pausen behöver man verkligen.

Den fortsatta planeringen är inte gjord tillsammans med mig än. Den ska fastställas på tisdag vid mitt läkarbesök, när jag också ska få svaret på bilderna. Men det finns en preliminär plan har jag förstått och den är att fortsätta ett tag till.

Jag säger inget i dag utan putsar på men jag har förstås min plan och mina drömmar. Våren är på väg och med den är jag på väg till mitt Gotland och ner till Skåne för att hälsa på Sophie och familjen. Jag längtar också till mina vänner på Mudita Yoga i Baskemölla, som jag brukar åka till på våren.

Det finns olika sätt att tänka och planera och det finns andra läkemedel också, annat än cellgifter. Sophie har sakta fått sätta mig in i allt hon har tagit reda på under den här tiden. "Nu när du själv projektleder din sjukdom" som hon sade igår, så jag läser på och får nya idéer. Det där hon sade gav mig en idé nu. Man behöver en projektledare eller flera när man är så där dålig. Det är ju fruktansvärt att det ska vara så men det står ganska klart nu, tycker jag. Vad tror ni? Hälsovägledare? Det kanske är en förening? Det finns hälsocoacher på olika sätt, men inte såhär, för den som är allvarligt sjuk och ska gå igenom vården och hela processen. För dem som hamnar där jag är som exempel - och som inte har alla jag har omkring mig. Den som kan betala får göra det och så finns det plats för den som inte har något.

Jag tror jag får starta ett nätverk. Alla säger så mycket klokt här. Det är underbart när det blir lite diskussion, som häromdagen om det här med att dela med sig. Alla har goda idéer. Det måste vi göra något av.

Hej hej, jag putsar på. Och för den som undrar - håret sitter kvar än så länge. Det är långt och spretigt och har kluvna toppar men gör mig glad. Om det finns något att fira efter i morgon ska Natalia och jag gå och klippa oss en centimeter.

8 kommentarer:

 1. Kan inte bli annat än imponerad varje gång jag läser här! Du har så många goda idéer, det är ju faktiskt en affärsidé med en hälsoprojektledare.
  Och du - putsa på - jag hjälper till i mina tankar.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Du säger mycket klokt! Jag tror att det är en utmärkt idé med Hälsovägledare, Sjukvårdsledare, eller Sjukledare. Och jag tror absolut att du kommer klippa håret en smula efter i morgon.
  Agneta

  SvaraRadera
 3. Härligt att du varit ute i den livgivande solen och promenerat. Du visar hur stark och vis du är. Jag skickar ljus och kraft till "putsmedel" så fotona imorgon blir riktigt fina/monica

  SvaraRadera
 4. Hej Thomasine!
  Det var ett tag sen sist, men jag finns här på andra sidan, hela tiden. Tänker på dig och skickar så ofta jag kan plusladdade energiströmmar som jag hoppas träffar på rätt ställe. Har i det arbetet precis lagt in en högväxel inför den viktiga morgondagen. Om Skåne: I sommar är vi där länge, kanske sex, sju veckor. Kan vi inte bestämma redan nu att vi ses där?

  SvaraRadera
 5. puts på, helt rätt, jag är med dig i morgon och alltid. Nu grillar vi en köttbit med Camilla som hälsar på med ungefär 12 flaskor rödvin som ska provas, det är mycket arbetsamt! Love You, hörs i morgon.

  SvaraRadera
 6. tack ni alla, jag tar emot all er kraft o det är så välputsat nu. o johan - vi bestämmer, vi ses där ;-)

  SvaraRadera
 7. kosta du på dig en välgörande inpackning till ditt hår när du nu ska slå till och ta bort en hel (!!??) cm :))
  håller alla tummar o tår för dig idag!
  kramar

  SvaraRadera
 8. vill bara säga att idag är det vår i skåne! din livsenergi har "spillt över" och kommit hit... (tack för ditt mailsvar)

  SvaraRadera